Lägesbild onsdag den 14 oktober med anledning av arbetet med covid-19

14 oktober, 2020

Inga smittade brukare inom vård- och omsorg, e-tjänst för att boka aktivitet på träffpunkter och öppning av äventyrsbadet på Högevall. Det är några av frågorna den här veckan inom ramen för Lunds kommuns hantering av covid-19.

Vård- och omsorgsförvaltningen fortsätter att hålla i och hålla ut

I dagsläget finns det inga smittade brukare inom vård- och omsorgsförvaltningens verksamheter. I takt med att Lunds kommun har öppnat upp för besök inne på äldreboenden och för aktiviteter på tre av våra träffpunkter så ställer det fortsatt höga krav på att alla följer rekommendationer om att hålla avstånd, ha en god följsamhet till basala hygienrutiner och att inte besöka oss vid symtom. Besöken i verksamheterna sker fortsatt under kontrollerade former, med tydliga direktiv och rutiner om fysisk distansering, god handhygien och att inte genomföra besöket vid minsta symtom. På våra äldreboenden skickas det i veckan ut ett brev till de anhöriga, med en påminnelse om rutinerna vid besöken och hur vi tillsammans tar hand om varandra på ett smittsäkert sätt.

E-tjänst för träffpunkterna

Nu kan alla seniorer enkelt boka sin aktivitet på någon av de öppna träffpunkterna via e-tjänsten här på lund.se. Det går fortsatt även att ringa till den berörda träffpunkten för att boka en aktivitet. Om aktiviteten behöver avbokas ringer man till träffpunkten och meddelar detta.  

Varje aktivitet har ett begränsat antal platser och det krävs att man bokar sin plats för att delta.

E-tjänst för bokning på träffpunkterna

Äventyrsbadet öppnar igen

Måndagen den 19 oktober öppnar Högevall sitt äventyrsbad igen. I våras orsakade coronapandemin vikande besöksantal på badet, vilket gjorde att äventyrsbadet stängdes tillfälligt. En vecka innan höstlovet börjar öppnar nu badet med ordinarie öppettider för dem som vill åka vattenrutschkana, känna vildforsens ström och simma bland vågorna.

För att underlätta för besökare att hålla avstånd är det skyltat och uppmärkt på golv och väggar, där det kan bildas kö eller är ont om utrymme. Nytt för hösten är att besökare via digitala skärmar kommer att kunna hålla koll på sitt könummer. Skärmarna finns både i foajén och utomhus i stadsparken.

Besök Högevalls webbplats för mer information