Hur kan en stad anpassa sig till framtidens cykling? Hur löser en stad problemen med cykelsäkerhet, parkering, snöröjning och underhåll av cykelvägar?

Lund är en bra cykelstad. Det har gett resultat. Politisk enighet i cykelfrågan, medveten satsning och bra styrdokument är en del av kommunens arbete. Men trots rankningen som en av landets bästa cykelkommuner finns problem och stora utmaningar framåt som många kommuner delar. Under seminariet diskuterade vi utmaningarna och olika tillvägagångssätt för att hantera detta. För hur löser vi problemen med cykelsäkerhet, parkering, snöröjning och underhåll av cykelvägar?

För många cyklister är Köpenhamn ett föredöme för andra kommuner. Köpenhamn har utsetts till världens bästa cykelstad och var tredje Köpenhamnsbo väljer cykeln då de ska ta sig till jobbet. I seminariet fick vi tips från hjärnan bakom utvecklingen av Köpenhamn som cykelstad och vi fick flera olika aktörers inspel på hur framtidens cykelkommun kan utformas. Se seminariet i sin helhet nedan.

Almedalen

Annika Henning, projektledare