Pressinbjudan: Mariamottagning invigs i Lund

Nu har Mariamottagningen mellersta Skåne öppnat för unga här i Lund. På mottagningen möter du bland annat sjuksköterska Ewa Brundin Hollander, socionom Åsa Lindahl och samordnare Hanna Eckerbom Nu har Mariamottagningen mellersta Skåne öppnat för unga här i Lund. På mottagningen möter du bland annat sjuksköterska Ewa Brundin Hollander, socionom Åsa Lindahl och samordnare Hanna Eckerbom

Fredagen den 18 januari inviger vi Mariamottagningen Mellersta Skåne.

Mottagningen är en tydlig satsning för att i ett tidigt skede erbjuda specialiserat stöd till unga med riskkonsumtion av droger eller alkohol.

– Mariamottagningen har vi i samverkanskommunerna, Region Skåne och Finsam jobbat hårt för i flera år. Det är ett stort genombrott och en fin möjlighet för våra medborgare att den är igång, säger Christina Schoug, enhetschef på socialförvaltningen, Lunds kommun.

Mariamottagningen Mellersta Skåne ligger i Lund och är till för ungdomar under 24 år i dessa kommuner: Lund, Kävlinge, Burlöv, Eslöv, Hörby och Höör.

När? 18 januari 2019 klockan 13.00–15.00. Bandet klipps av våra politiker klockan 13 därefter är det öppet hus till klockan 15. 

Var? Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund

FAKTA Mariamottagningen Mellersta Skåne

  • Mariamottagningen Mellersta Skåne är ett samarbete mellan psykiatri och primärvård i Region Skåne, Finsam och kommunerna Burlöv, Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge och Lund. 
  • Mottagningen är till för unga under 24 år som vill ha stöd vid riskbruk av alkohol eller andra droger.
  • Vi som arbetar här är kuratorer, socionomer, sjuksköterskor, specialistläkare och medicinsk sekreterare. 

För mer information kontakta gärna:

Hanna Eckerbom Holmberg, samordnare för Mariamottagningen Mellersta Skåne, e-post: telefon: 046-359 30 48.

2019-01-14 08:00:00