Värme och medmänsklighet fortsätter ta plats på Stortorget i Lund

Förberedelserna av Wall of Kindness som snart tar plats på Stortorget i Lund är i full gång. Förberedelserna av Wall of Kindness som snart tar plats på Stortorget i Lund är i full gång.

På lördag tar Stadsmissionen Skånes Wall of Kindness plats på Stortorget i Lund som en del av Vinterlund. Konceptet går ut på att främja ett kretslopp av kläder och vänlighet - från människa till människa.

Häng upp en jacka du inte längre behöver, eller ta en jacka om du behöver en är den enkla idén bakom Wall of Kindness. Från och med 22 december till den 14 januari kommer lundaborna att kunna lämna och hämta varma kläder på Stortorget.

Konceptet Wall of Kindness har sitt ursprung i Iran, där en privatperson tog initiativ till en offentlig plats där människor kunde lämna sådant de inte behövde och ta sådant de behövde. I Skåne Stadsmissions regi har det blivit ”Ge en jacka om du har över – ta en jacka om du behöver” och testades på Gustav Adolfs torg i Malmö.– Initiativet togs väldigt väl emot, och vi är väldigt glada att Lunds kommun vill driva det i år, säger Gabrielle Granath, butiksdesigner i Skåne Stadsmissions second handbutiker och den som tagit fram utseendet för Wall of Kindness på Stortorget.

Med engagemanget under Musikhjälpen färskt i minnet hoppas vi att många vill vara med och bidra för medmänsklighet och värme. – När kylan kommer är det många som tänker på dem som har det svårt. Wall och Kindness är ett bra sätt att göra det enkelt att dela med sig om man har mer än man behöver, säger Gabrielle Granath på Skånes Stadsmission.

I samband med att Wall of Kindness tar plats på Stortorget arrangeras även ”Årets varmaste julmarknad” där civilsamhället i Lund informerar om sina verksamheter och om hur fler kan engagera sig för ett medmänskligare Lund.

Om Vinterlund

Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya arrangemang i centrala Lund, från första adventshelgen till alla hjärtans dag. De som ser till att allt detta händer är Lunds fantastiska kultur- och föreningsliv i samarbete med Lunds kommun. 

Kontakt

Åsa Jensen, projektledare Vinterlund, Lunds kommun
asa.jensen@lund.se
046-359 43 79


Eva Emmelin, Kommunikatör Skånes Stadsmission
eva.emmelin@skanestadsmission.se
0766 47 15 25

2018-12-21 07:00:00