Pressinbjudan: Vinterlandet 2018

Vinterlund är i full gång med att skapa en mysig vintervärld på Mårtenstorget, välkommen torsdagen den 29 november för att följa uppbyggnaden!

Samling kl. 10.00 på Mårtenstorget vid tomtehuset där projektledare Åsa Jensen tillsammans med Rigmor Grönvall, skapare av Nissepromenaden, Mats Milhamre, Lundakonstnär och Supernovas sagokaraktärer finns på plats för att berätta om och visa upp årets Vinterland.

I årets Vinterland hittar du som vanligt tomteparet, snölekplats och hästskjuts. Nyheter för i år är dessutom ett Lund i miniatyr där scenografen Sofia Andersson har skapat en magisk minivärld för både stora och små. Nissepromenaden är även den en nyhet där hela familjen får lösa mysterier och lär sig mer om tomten. För den som vill skapa själv bjuds det på bildpyssel med Lundakonstnären Mats Milhamre. Alla aktiviteter är igång lördagar och söndagar i december med premiär lördagen den 1 december.

Vi kommer även att berätta mer om Vinterlunds aktiviteter som till exempel den stundande grantändningen och Vinterlunds fotomaraton den 8 december.

Om Vinterlund

Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya arrangemang i centrala Lund, från första adventshelgen till alla hjärtans dag, som arrangerats sedan 2016. Vinterlund har kommit till som ett samverkansprojekt mellan Lunds kommun, Lund Citysamverkan och Lunds kultur- och föreningsliv. Hela programmet och mer information hittar du på vinterlund.se

Kontakt: Åsa Jensen, projektledare Vinterlund, 046-359 43 79, asa.jensen@lund.se

2018-11-22 15:00:00