Lunds kommun och Handelsföreningen i samarbete för mer julstämning

Lunds kommun och Handelsföreningen uppmuntrar handlare och andra näringsidkare att bidra till julstämningen genom att dekorera utanför sina lokaler utan sedvanlig tillståndsansökan.

Karl-Oscar Seth, stadsträdgårdsmästare, Lunds kommun:

- Vi tänder staden inför jul och vet att lundaborna uppskattar både julbelysning och säsongsdekorationer. Vi ser gärna att det blir ännu mer julstämning och vill göra det enklare för handlarna att bidra. Det har dessutom varit ett stökigt år med många byggen i stadskärnan och vi vill avsluta året på ett bra sätt tillsammans med handeln.

Möjligheten för handlare att julpynta utanför sin lokal utan tillstånd för markupplåtelse enligt den lokala ordningsstadgan gäller från och med 30 november då granen tänds på Stortorget, till och med julafton. Erbjudandet gäller i såväl Lunds stad som i de östra tätorterna.

Även försäljning utanför lokalen är tillåten, dock i mindre omfattning. Det är viktigt att varuexponering och eventuell försäljning inte begränsar framkomlighet och tillgänglighet. Julsatsningen kommer att utvärderas av Lunds kommun och Handelsföreningen.


Kontakt

Karl-Oscar Seth, stadsträdgårdsmästare, tekniska förvaltningen, tfn 046-359 53 06

Fredrik Gustavsson, parkeringschef/markupplåtelser, tekniska förvaltningen, tfn 046-359 52 29

Sven-Petter Hovelius, ordförande i Handelsföreningen, tfn 0707-909020 

2018-11-13 07:00:00