Teknisk direktör slutar i Lund

Håkan Lockby avgår vid årsskiftet. Håkan Lockby avgår vid årsskiftet.

Håkan Lockby slutar som teknisk direktör i Lunds kommun. Det meddelar han i dag.

- Håkan Lockby har gjort enastående stora insatser för Lunds kommun, säger Anders Almgren, (S) kommunstyrelsens ordförande i Lund efter beskedet.

Håkan Lockby har arbetat i Lunds kommun i 24 år. Först som enhetschef, sedan gatuchef och nu de senaste fem åren som teknisk direktör.

- Efter en tids funderande har jag kommit fram till att jag vill göra något nytt. Jag känner mig nyfiken och vill lära mig nya saker men också ägna mer tid åt familjen och mina fritidsintressen, något som jag inte riktigt hunnit med tidigare, säger Håkan Lockby och fortsätter:

- Jag har haft underbara år i Lund, en kommun som jag lärt mig att älska. Politiken har givit mig spännande och roliga utmaningar och kollegorna har varit fantastiska. Lunds kommun och tekniska förvaltningen är en mycket kompetent organisation, väl rustad att hantera en framtid präglad av Lunds vision ”Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet”. En framtid som ska bli spännande att följa.

Under sin tid som teknisk direktör i Lunds kommun har Håkan Lockby arbetat med att stärka Brunnshögsområdet, förverkliga spårvägsprojektet och förbättra Lunds cykelinfrastruktur, men också med att driva viktiga förändringar i Lunds stadskärna och Stadsparken, för att nämna några exempel.

- Håkan Lockby har gjort enastående stora insatser för Lunds kommun. Han är en av de absolut bästa ledare jag mött under mina nära 25 år inom politiken. Håkan är strategisk, handlingskraftig och är mycket bra på att kommunicera. Jag hade mycket gärna sett att Håkan Lockby fortsatt verka i det uppdrag han skött så väl, men respekterar hans beslut och önskar honom all lycka i framtiden, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.

Håkan Lockby avgår vid årsskiftet 2018-2019. Processen kring att rekrytera en ny teknisk direktör beslutas inom kort av kommunstyrelsen.

För mer information, kontakta gärna:

Håkan Lockby, teknisk direktör i Lund, e-post: hakan.lockby@lund.se, telefon 070-556 52 38

Anders Almgren, (S), kommunstyrelsens ordförande i Lund, e-post: anders.almgren@lund.se, telefon 070-847 88 17

2018-10-18 08:00:57