Omval till kommunfullmäktige i Falun

25 mars, 2019

Den 7 april 2019 är det omval till kommunfullmäktige i Falun. Valprövningsnämnden beslöt om omval eftersom 126 förtidsröster inte levererades i tid till valnämnden och därmed aldrig räknades. Valprövningsnämnden bedömer att de oräknade förtidsrösterna skulle sannolikt påverka valresultatet.

Förtidsröstningsperioden är mellan 28 mars och 7 april, varje kommun väljer i vilken omfattning de anordnar förtidsröstning. Inga nya partier får ställa upp i valet, utan valet gäller de partier som var anmälda till kommunvalet i Falun den 9 september 2018.

Du kan förtidsrösta i Rådhuset (Stortorget 7) under följande tider:

• Tisdag 2 april kl. 12-15
  • Onsdag 3 april kl. 15-18
  • Torsdag 4 april kl. 12-18

Du har rösträtt till omvalet i Falun om du är folkbokförd i Falu kommun och:

• fyllt 18 år senast på valdagen, och
  • är svensk medborgare eller
  • är medborgare i ett EU-land, Norge eller Island.
  • är medborgare i annat land och folkbokförd i Sverige i tre år i följd före valdagen,

Om du har rösträtt kommer Valmyndigheten skicka ett röstkort till den adress där du är folkbokförd.

Har frågor, kontakta Valkansliet på 046 359 5100 eller valnamnden@lund.se

Mer information: