Nordiskt energiministermöte i Lund

21 maj, 2018

Nordens energiministrar samlas i Lund för ett förmöte i samband med en rad andra ministermöten som äger rum i Öresundsregionen den här veckan. Mötet hålls under tisdagen och fokuserar på frågor kring energipolitik och energiforskning.

De nordiska energiministrarna har sitt förmöte i Lund. Under veckan kommer ministrarna att fortsätta samtalen under Nordic Clean Energy Week och ministermötena ”Mission Innovation 3” och ”Clean Energy Ministerial 9”, som arrangeras i Malmö, Köpenhamn och på andra platser i Öresundsregionen.

- Det gläder oss att få visa upp Lund – en stad som ligger i absolut framkant i hållbarhets-, miljö- och energifrågor – som ett fönster mot en grönare och renare nordisk framtid. Här samlas människor från många olika bakgrunder, och här har mötet mellan idéer givit oss en av de mest kreativa, fruktbara och framförallt hållbara forsknings-, innovations- och affärsmiljöerna i norra Europa, säger Lennart Prytz, kommunfullmäktiges ordförande i Lunds kommun.

Lundamötet arrangeras av det svenska miljö- och energidepartementet i samverkan med Lunds kommun. De gemensamma nordiska frågorna kring energipolitik och energiforskning, kommer att diskuteras under en halvdag här. Ordförande för mötet är energiminister Ibrahim Baylan (S).