Gustav rullar hem priset från Hälsningsgillet

27 september, 2018

En orangegul Puch blev priset för studenten Gustav Lindström, 20. Han var en av 258 nya Lundastudenter som deltog i kommunens cykeltävling under Hälsningsgillet den 7 september.

Under den årliga cykeltävlingen på Hälsningsgillet i AF-borgen ställs en rad olika frågor om alltifrån hur Lunds kommuns vision lyder till vad det kostar att cykla utan lyse. Lunds kommun delade också ut reflexer, cykelkartor, och ringklockor med kompass som hade en rykande åtgång.

- Hälsningsgillet lockar över 4 000 studenter och är ett bra tillfälle för Lunds kommun att träffa studenter. Det är viktigt att studenterna känner sig välkomna i Lund och att vi på plats kan svara på frågor om bostäder och extrajobb, säger studentsamordnare Jeanette Persson.

Gustav Lindström svarade närmast på utslagsfrågan, hur många invånare som var skrivna i kommunen just den 7 september: 43 personer ifrån det rätta svaret på 122 143.

Nu har Gustav Lindström fått sin vinst - överlämnad av kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S). Den nyservade cykeln, en hjälm, cykellampor och en gul reflexväst har skänkts av gatu- och trafikkontoret i Lunds kommun.

- För mig som bott två mil utanför Skellefteå har cykeln tidigare tyvärr inte varit ett annat alternativ än att använda fram och tillbaka till badplatsen. I Lund är cyklingen ett betydligt naturligare sätt att ta sig fram. Och så har jag hört att det finns bra cykelbanor här, säger Gustav Lindström.

Vart kommer din första cykeltur att gå?

- Nu ska jag cykla hem och spela tv-spel! I morgon bitti blir det att cykla upp till skolan på EC.

Vad tycker du är det bästa med Lund som studentstad?

- Att det både finns ett spännande studentliv och ett spännande näringsliv med en vilja att göra mer. Lund ingår ju också i Öresundsregionen, vilket erbjuder en enorm arbetsmarknad efter studierna.

Anders, har du något cykeltips att delge?

- Jag är faktiskt gammal tävlingscyklist, även om det kanske kan vara svårt att tro det idag. Men man ska alltid cykla på rätt sida. Och låsa sin cykel! Efter min första dag som student i Lund kom jag tyvärr ut till ett tomt cykelställ – min cykel var borta, så det hoppas jag att du slipper. Lycka till, Gustav!