Lunds kommundirektör går vidare till nytt uppdrag

28 november, 2017

Efter fem år som kommundirektör i Lund, går Anette Henriksson vidare till en ny tjänst inom fastighetsbranschen. Anette Henriksson har rekryterats av Locum AB och tillträder som bolagets vd under mars/april.

Anette Henriksson

Anette Henriksson utnämndes till Lunds kommundirektör av kommunstyrelsen 2012 och har under sina fem år på posten bidragit till utvecklingen av Lunds kommun.

- Anette Henriksson har utfört ett mycket bra arbete under sin tid som kommundirektör i Lund. Hon har inte minst bidragit med en professionalitet och tydligt utvecklingsfokus som väsentligen bidragit till att lyfta och förbättra kommunens verksamheter. Jag är tacksam för alla hennes insatser och önskar henne framgång i det nya uppdraget, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Anette har varit en stor tillgång för Lunds kommun och hon har med sitt engagerade och målmedvetna ledarskap fått organisationen att ta stora kliv framåt i rätt riktning. Det har varit ett sant nöje att ha henne hos oss och jag önskar Anette all välgång framöver, säger Christer Wallin (M), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Den 28 februari lämnar Anette Henriksson Lunds kommun, för att tillträda tjänsten som ny vd för Locum AB, Stockholm läns landstings fastighetsbolag. Anette Henriksson har tidigare arbetat både inom landstingsvärlden och fastighetsbranschen, bland annat som vice vd för Akademiska hus, och ser nu fram emot att leda arbetet med att förvalta och utveckla vårdfastigheterna i Stockholms läns landsting.

- Det har varit fantastiskt roligt och givande att arbeta inom Lunds kommun med alla kompetenta medarbetare och jag är stolt över det arbete som vi har gjort tillsammans för Ett Lund. Nu lockar andra utmaningar och jag ser fram emot att, tillsammans med medarbetarna på Locum, fortsätta utvecklingen av bolaget för att möta kundernas behov på bästa och effektivaste sätt, säger Anette Henriksson.

Nu påbörjas en rekryteringsprocess för att utse ny kommundirektör. Under övergångsperioden från det att Anette Henriksson lämnar sin tjänst och ny kommundirektör tillträtt kommer biträdande kommundirektör Carin Hillåker att ha rollen som tillförordnad kommundirektör.

Kontakt:

Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, anders.almgren@lund.se, 070- 847 88 17
Christer Wallin (M), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, christer.wallin@lund.se, 070- 943 27 27
Anette Henriksson, kommundirektör Lund, anette.henriksson@lund.se, 072-229 24 24