Nyheter och nyhetsarkiv

2018-04-20

Var med i kommunens idétävling för Observatoriet i Stadsparken

Disco och restaurang? Replokaler med konsertscen? Hotell eller kanske ett interaktivt museum? Nu har du chansen att komma med idéer för hur Observatoriet intill Stadsparken ska kunna väckas till liv.

2018-04-05

Ärenden från kommunstyrelsen den 4 april

På kommunstyrelsens sammanträde den fjärde april 2018 behandlades en stor mängd ärenden. Här finns en kort sammanfattning av några av de ärenden som kommunstyrelsen fattade beslut om.

Mars

2018-03-26

Lunds kommun undertecknar internationell deklaration om mänskliga rättigheter och kulturarv

En delegation ledd av kommunalrådet Elin Gustafsson (S), fanns idag på plats i Genève, Schweiz, för att underteckna Genèvedeklarationen om mänskliga rättigheter och kulturarvsskydd. Under arrangemanget talade Elin Gustafsson om Lunds kommuns engagemang för de mänskliga rättigheterna, den nära samverkan med Raoul Wallenberg-institutet och om vikten att skydda vårt gemensamma kulturarv på ett globalt plan.

2018-03-15

Så här arbetar vi med budgetprocessen

Just nu jobbar Lunds kommun med att ta fram ekonomi- och verksamhetsplanen, EVP, för 2019-2021. En viktig del är budgeten för 2019. Här beskriver vi kortfattat budgetprocessen under året.

2018-03-08

Ärenden som kommunstyrelsen tog upp 7 mars

Kommunstyrelsens sammanträde den 7 mars behandlade en lång rad olika ärenden. Nedan finns en kort sammanfattning av några av de ärenden och beslut som togs upp.

Februari

2018-02-12

Hon blir Lunds kommuns nya kommunikationschef

Nu är det klart vem som blir Lunds kommuns nya kommunikationschef. Johanna Davander tillträder tjänsten den 8 maj.

2018-02-08

Ärenden från kommunstyrelsen den 7 februari

Kommunstyrelsens sammanträde den 7 februari behandlade en lång rad olika ärenden. Här är några av de ärenden som togs upp.

2018-02-06

Han kammade hem cykelvinsten på Hälsningsgillet

Med sju personers marginal, gissade Anders Törnkvist rätt på frågan: Hur många invånare är skrivna i Lunds kommun idag*? Det var under Hälsningsgillet den 26 januari, som tävlingen där studenter kunde vinna en cykel hölls.

Januari

2018-01-29

Preliminärt resultat för Lund 2017: 164 miljoner kronor i överskott

Lunds kommun kommer, för 2017, att redovisa ett överskott på 164 miljoner kronor vilket är 96 miljoner bättre än budget. Det visar det preliminära resultat som kommunens ledande politiker fick ta del av i dag.

2018-01-22

Nu söker vi nya projektidéer – hjälp oss utveckla din tätort eller landsbygden

Är du privatperson, företagare eller föreningsaktiv? Har du en projektidé som kan utveckla din tätort eller landsbygden där du bor och/eller verkar? Vi behöver i så fall din hjälp!

2018-01-11

Vill du bli röstmottagare vid valet 2018

Den 9 september 2018 är det allmänna val till riksdag, landsting och kommun. Valnämnden rekryterar nu personer som är intresserade av att arbeta som röstmottagare vid valen.

2018-01-11

Ärenden från kommunstyrelsen 10 januari

Här är sammanfattningar av några av ärendena som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 10 januari.