Gymnasieskolorna och vuxenutbildningen

Lunds kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset och sjukdomen covid-19. Här samlar vi information som i rådande situation gäller för gymnasieskolan och vuxenutbildningen i vår kommun.

Till hösten kan gymnasieskolorna och komvux återvända till skolan

Den 29 maj meddelade regeringen att Folkhälsomyndigheten drar tillbaka rekommendationen om distansundervisning. Till hösten kan gymnasieskolorna och vuxenutbildningen återgå till undervisning i skolornas lokaler. Beslutet gäller från 15 juni och det innebär att även sommarskolan kan studera på plats i sommar. Trots att vi kan återgå till mer normal studieverksamhet ska vi fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens och Skolverkets råd.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats

Vad innebär detta för våra verksamheter?

För gymnasiet innebär beslutet att undervisning ska ske på plats i skolan. Även modersmålsundervisningen återgår till undervisning i skolornas lokaler. På internationella grundskolan (ISLK) fortsätter undervisningen som vanligt på skolan.

På komvux i Lund fortsätter distansundervisningen under sommaren. Vi planerar att ha en successiv återgång till undervisning i lokalerna under hösten. Ledningsgruppen på komvux arbetar med att ta fram riktlinjer och rutiner som gäller på Gastelyckans komvux från hösten. Riktlinjerna utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll dig uppdaterad

Utgångspunkten är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I det fall dessa ändras är det viktigt att du håller dig uppdaterad. Ta för vana att kika på våra skolors webbsidor, där du i så fall kommer att hitta uppdaterad information.

Vipans webbplats

Polhemskolans webbplats

Spykens webbplats

Hedda Anderssongymnasiets webbplats

Katedralskolans webbplats

Komvux webbplats

ISLK:s webbplats

Kontakt

Utbildningsförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post: utbildningsforvaltningen@lund.se

Öppettider: Utbildningskansliet har öppet måndag–fredag klockan 08.00–12.00 och 13.00–15.30.