För dig som vill hjälpa till

Här samlar vi information om vad du kan göra för att hjälpa både kommunens invånare och verksamheter med anledning av coronaviruset och covid-19.

Vill du jobba hos oss på Lunds kommun?

Vi letar nu efter dig som kan hjälpa Lunds kommuns medborgare där det behövs som mest. Beroende på hur situationen med coronaviruset utvecklas i kommunen kan vi ha behov av vikarier och extra personal under en kortare period. I sådana fall kan din hjälp vara guld värd. De yrkesgrupper som vi efterfrågar i första hand är följande:

• Vårdbiträde/stödbiträde
  • Undersköterska
  • Sjuksköterska
  • Stödassistent
  • Arbetsterapeut
  • Sjukgymnast/fysioterapeut
  • Socionomer med erfarenhet av myndighetsutövning
  • Handledare inom socialpsykiatri
  • Stöd till boende i HVB/stödboende
  • Lokalvårdare
  • Kock
  • Köksbiträde/ekonomibiträde
  • Elevassistent/elevstödjare inom grundsärskolan
  • Personer med C-körkort (tung lastbil) och YKB-bevis

Varmt välkommen med din intresseanmälan! Tillsammans tar vi hand om varandra.

Jag vill skicka in en intresseanmälan

Vill du stötta behövande?

Du kan anmäla dig som volontär för att stötta dem som i coronavirusets spår behöver assistans med enklare göromål. Anmäl dig via e-tjänsten nedan eller genom att ringa till oss. Du behöver ha bank-id för att kunna anmäla dig som volontär. Uppdragen sker helt på ideell basis; ingen ersättning utgår.

Hit kan du som vill stötta ringa: 046-359 48 72
(Lunds kommuns frivilligkraft)

Jag vill anmäla mig som volontär

Har du skyddsutrustning att skänka eller sälja?

Vård och omsorg inom Lunds kommun är i stort behov av skyddsutrustning. I första hand behöver vi munskydd, men även annan skyddsutrustning såsom handsprit, ytdesinfektion, handskar, plastförkläden och tvål.

Du kan lämna ditt bidrag på Serviceenheten, Skiffervägen 5 i Lund. Vi tar emot på vardagar 07.30–09.00 samt 15.00–16.30.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta kommunens upphandlingsenhete via e-postadress: upphandling@lund.se.

Har du fler initiativ?

Det finns många fler initiativ som pågår hos både organisationer och andra former av nätverk. Det är fantastiskt att se! Är det något initiativ som du vill lyfta? Eller vill du göra något som inte finns med i kommunens volontärtjänst här ovan? Kontakta Lunds kommuns frivilligkraft så ska vi försöka att hjälpa dig vidare!

Kontakta Lunds kommuns frivilligkraft

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/bidra

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund