Killebäckskolan Södra Sandby

Killebäckskolan

Välkommen till Killebäckskolan – en skola som är belägen i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Killebäckskolan är en årskurs 4-9 skola med cirka 430 elever.

Killebäckskolan är en trygg skola där vi tror på elevernas förmågor och stödjer dem i att växa både i kunskap och som människor.

Vi arbetar aktivt för att varje elev ska skaffa sig goda kunskaper och erfarenheter som är anpassade efter elevernas förutsättningar och förmågor. Alla elever ges möjlighet och uppmanas att ta ansvar för sitt eget lärande och utveckling.

Efter en genomgripande renovering 2010 fick skolan stora, ändamålsenliga lokaler med härligt ljusinsläpp. Kollegiet består både av personal med en lång karriär på Killebäckskolan och personal med mycket rutin från andra skolor. Tillsammans med eleverna skapar vi ett gott klimat för lärande och utveckling. Vi är mycket stolta över vårt skolbibliotek som flera gånger har fått utmärkelsen “Skolbibliotek i världsklass”.

På Killebäckskolan har vi en MFFakademi. Det innebär att du som elev ges möjlighet att utvecklas som idrottare samtidigt som du gör en seriös satsning på skolan. Du som tillhör akademin får vid ett antal tillfällen i veckan fotbollsträning som en del av dina studier.

Mer information om MFFakademin hittar du här.

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/killebackskolan