HU - Humanistiska programmet

Inget intag till åk 1 för humanistiska programmet på Katedralskolan läsåret 2018/2019. Är du intresserad av att läsa på ett program med humanistisk inriktning kan vår spetsutbildning Linguaprogrammet, LiP, vara något för dig.

Mer information om LiP hittar du under programsidan och på linguas egen sida kattelip.se.

Det är spännande att vara människa! 

Finns det egentligen något intressantare än människor? På Humanistiska programmet studerar du sambanden mellan människan, språket, kulturen, historien och samhället.

Som humanist är språket, nyfikenheten och kreativiteten dina bästa redskap. Språkkunskaper är numera helt avgörande för om du fullt ut ska kunna uppleva världen. På Humanistiska programmet stärker du din analytiska förmåga och skaffar dig ett vetenskapligt förhållningssätt. Du får på djupet studera hur människan skapar kultur och hur kulturen påverkar oss. Att gå i skolan mitt i Lunds medeltida stadskärna gör det enkelt att uppleva kultur och historia i verkligheten.

En nationell inriktning - massor av möjligheter

Inriktning Språk
Katedralskolan har varit en språkskola i nästan tusen år. I Inriktning Språk erbjuds du en modern språkundervisning med både djup och bredd. Utöver att du läser Svenska och Engelska under tre år studerar du också ytterligare två moderna språk samt Latin. Det språk du startar med på steg 3 (tyska, spanska eller franska) kan du läsa upp till och med steg 6. Om du vill kan du t.o.m. ta ett internationellt erkänt språkdiplom. Under de senaste tio åren har vi också haft möjlighet att låta elever som läser de högsta språkstegen åka på en studieresa till ett land där språket talas. Eleverna har t.ex. rest till Berlin, Barcelona och Paris. För dig som vill starta med ett helt nytt språk erbjuder vi utöver de stora europeiska språken även danska, italienska, kinesiska, ryska och japanska. Du läser också kursen Människans språk som enbart ges på Humanistiska programmet. Språk är bara ett av sätten vi kommunicerar på. För att du själv ska kunna forma din utbildning efter det som intresserar dig har du 400 poäng som du fritt kan välja i Katedralskolans stora utbud. Vad sägs om att läsa Film- och tv-produktion, Retorik, Skrivande, Fotografisk bild eller Teckenspråk? Oavsett hur du väljer så kommer Humanistiska programmets Inriktning Språk att ge dig språklig säkerhet, kulturell förståelse och god kommunikationsförmåga. 

Humani nihil a me alienum puto*

* Latin för: Inget mänskligt är mig främmande

 


Har du frågor, kontakta oss gärna!

Studie- och yrkesvägledare
Kristina Hallqvist
kristina.hallqvist@lund.se
046-359 76 29 


Biträdande rektor
Gunilla Gunnarsson

gunilla.gunnarsson@lund.se
046-359 76 09

Faktaansvarig: Katedralskolan

Kontakt

Katedralskolan

Besöksadress: Stora Södergatan 22, Lund
Telefon expeditionen: 046-359 76 10
E-postkatedralskolan@lund.se

Öppettider: 08–15
Begränsade öppettider under lovdagar.

Katedralskolan

Adress
Stora Södergatan 22, Lund

Telefonnummer
046-359 76 10 (Expeditionen)

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade öppettider under lovdagar.

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd vardag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132