Om skolan

Katedralskolan grundades 1085 och är Skandinaviens äldsta skola. Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna och vi erbjuder en stimulerande studiemiljö.

Vi har högutbildade och entusiastiska lärare och erbjuder utbildningar av högsta kvalité.

Förutom studier av hög klass har Katedralskolan ett rikt utbud av elevföreningar samt en mysig elevkafeteria med god och rättvis fika. Vi har dessutom ett välbemannat skolbibliotek och specialsalar för såväl laborativa ämnen som filmproduktion och dans.

Katedralskolan är en traditionsrik skola som ger dig utbildning för framtiden.

Våra visioner

På Katedralskolan har vi en vision - en gemensam dröm - om hur varje enskild elev ska få utvecklas under sin tid på skolan på såväl det kunskapsmässiga planet som det personliga planet. Detta uttryckts i sju ledord, våra sju elekompetenser:

Ledorden är:

• Kunnig
  • Djärv
  • Tänkande
  • Balanserad
  • Vidsynt
  • Ansvarstagande
  • Kommunikativ

Dessa elevkompetenser uttrycker aspekter på lärande som Katedralskolan lyfter i sin undervisning, kunskaper och färdigheter som är viktiga när du lämnar gymnasieskolan för att ta dig an resten av livet.

Faktaansvarig: Katedralskolan

Katedralskolan

Besöksadress: Stora Södergatan 22, Lund
Telefon expeditionen: 046-359 76 10
E-postkatedralskolan@lund.se

Öppettider: 08–15
Begränsade öppettider under lovdagar.

Katedralskolan

Stora Södergatan 22, Lund

046-359 76 10 (Expeditionen)

08.00-15.00
Begränsade öppettider under lovdagar.

Lunds kommun

Öppettider för medborgarcenter