Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet på Hedda Anderssongymnasiet är programmet för dig som är intresserad av naturvetenskap och matematik och som vill vara med och lösa framtidens utmaningar för mänskligheten redan under gymnasietiden.

Elever genomför en laboration

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger kunskaper för vidare studier inom främst naturvetenskap, teknik och matematik. Mycket av utbildningen består av teoretiska studier, fältstudier, experiment och laborationer.

Hos oss får du redan under första skolveckan verktyg för att göra skillnad, så som kunskap om projektmetoder, samarbetsformer och kreativa processer. Du får vara med om samarbeten med företag och organisationer för att fördjupa dina kunskaper och träna dig i att förstå vetenskapliga modeller och använda naturvetenskapliga arbetsformer.

Du får en bra inblick i aktuell forskning och kommer fördjupa dig i naturvetenskapens idéer, och hur de har påverkar oss idag. Hos oss utvecklar du din förmåga att tänka kritiskt, hitta logiska förklaringar och argumentera för dina ställningstaganden.

Vi arbetar mycket i projektform vilket innebär att du samarbetar med både klasskompisar och elever från skolans andra program för att se vilka möjligheter som ges när vi kombinerar kompetenser för att nå ett mål tillsammans. Du lär dig att planera ett arbete, analysera behov i din omvärld och vända utmaningar till möjligheter.

Timplan NA start 2021

Inriktning

Inriktningen Naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Extra idrott

För dig som är idrottsintresserad finns möjlighet att under årskurs 3 välja kursen Idrott specialisering 1.

Kontakta oss med dina frågor

Marion Schöttelndreier, biträdande rektor
Telefon:046-359 96 44
marion.schottelndreier@lund.se

heddagymnasiet@lund.se