Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av ekonomi, företag, juridik och entreprenörskap. Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger kunskaper för vidare studier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Marknadsföring och företagande

Du kommer redan tidigt i din utbildning att få ta del av hur man arbetar med att bygga upp och driva ett företag. Här ingår det att knyta goda kontakter med våra (företags)partners under kursen i UF (Ung Företagsamhet). Du kommer att arbeta med marknadsföring och tränas i att framföra ditt budskap och våga agera i olika sammanhang. Du kommer att kunna arbeta med Ung Företagsamhet under både år två och tre.

Vi arbetar ofta i projektform

Vi arbetar mycket i projektform vilket innebär att du samarbetar med både klasskompisar och elever från skolans andra program. Arbetssättet ger möjligheter att kombinerar kompetenser för att nå ett mål tillsammans. Du lär dig att planera ett arbete, analysera behov i din omvärld och vända utmaningar till möjligheter.

Du lär dig om företagens roll i samhällsutvecklingen, lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Du övar upp din förmåga att resonera, dra slutsatser och argumentera för dina ställningstaganden och använda centrala begrepp, teorier och modeller.

Elever samarbetar

Två inriktningar

Inriktningen Ekonomi

Inriktningen Ekonomi ger kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Du skaffar dig färdigheter i att starta och driva ett företag.

Inriktningen Juridik

Inriktningen Juridik ger kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du får lära dig att utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Mer om ekonomiprogrammet

Biträdande rektor Hanna Stavne presenterar Ekonomiprogrammet. Hur fungerar det, vilka ämnen läser man tillsammans? Vad innebär de olika inriktningarna?

Kontakta oss om du har frågor

Hanna Stavne, biträdande rektor
Telefon: 046-359 61 38
hanna.stavne@lund.se
heddagymnasiet@lund.se

Poängplan

Totalt: 2500 poäng för respektive inriktning.

Ekonomiprogrammet Hedda Anderssongymnasiet 2022 Pdf, 295 kB.

Gymnasiegemensamma kurser – 1150 p

Ämne

Poäng

Engelska 5

100

Engelska 6

100

Historia 1b

100

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1b

100

Matematik 2b

100

Naturkunskap 1b

100

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1b

100

Svenska 1

100

Svenska 2

100

Svenska 3

100


Programgemensamma ämnen, 750 poäng

Ämne

Poäng

Företagsekonomi 1

100

Privatjuridik

100

Psykologi 1

50

Modernt språk

100

Samhällskunskap 2

100


Inriktning ekonomi

Ämne

Poäng

Entreprenörskap och företagande

100

Företagsekonomi 2

100

Matematik 3b

100

Individuellt val

100

Individuellt val

100

Gymnasiearbete

100


Inriktning juridik - 300 p

Ämne

Poäng

Affärsjuridik

100

Rätten och samhället

100

Psykologi 2a

50

Filosofi

50

Individuellt val

100

Individuellt val

100

Gymnasiearbete

100


Programfördjupning - 300 p

Ämne

Poäng

Entreprenörskap UF (programfördjupning)

100

Entreprenörskap & företag. (programfördjupning)

100

Valbar programfördjupning

100


Uppdaterad:

Dela sidan:

Fler utbildningar

Hedda Andersson

Naturvetenskapsprogrammet på Hedda Anderssongymnasiet är programmet för dig som är intresserad av naturvetenskap och matematik och som vill vara med och lösa framtidens utmaningar för mänskligheten redan under gymnasietiden.

Hedda Andersson

På Hedda Anderssongymnasiet utmanas du att agera i samhällsfrågor och ta dig an framtidens problem. För dig som elev på samhällsvetenskapsprogrammet innebär det du tillsammans med alla andra elever på skolan, tränas i entreprenörskap.

Hedda Andersson

Du utvecklar dina kunskaper om och färdigheter i teknik och lär dig om teknisk utveckling. Utbildningen belyser även teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Du läser fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.