Habogänget –Mat med flera mål

I och med matlagningen i uteköket på Habo Gård tillkom det mer än bara god mat. Det blev väldigt intressanta samtal runt matbordet som alla kunde ta del av, på ett eller annat sätt. En ökad nyfikenhet växte på råvaror, recept och främst en ökad självkänsla och stolthet. Detta blev startskottet för att göra en egen kokbok, Habogänget –mat med flera mål.

Håll tummarna för Habogänget

På Sesam har man gett ut en kokbok som nu ska vara med i en internationell tävling!

Olika fokusgrupper för arbetet med kokboken

Deltagarna valde att fokusera på olika saker i framtagandet av kokboken, några ville prova recept, andra önskade att söka pengar/sponsorer/fonder och några fokuserade på att ta fram hur vi ville att boken skulle se ut, bilder och instruktioner. Samtliga grupper har jobbat efter ledorden; enkelt, få ingredienser, inspirerande, årstid och våga.

Deltagare i Sesam-projektet med mat från sin kokbok

 

Våren 2018 gick startskottet för en fotograferingsvecka i uteköket på Habo gård. Under ledning av fotograf Kristoffer Granath lagades och fotograferades samtliga recept till kokboken och den 20 augusti 2018 höll vi kokboken för första gången i handen. 

Deltagare i Sesam-projektet med mat från sin kokbok

Nu fortsätter vi arbetet med att sprida vår matinspiration och använda kokboken som ett arbetsmaterial. Vi kommer även aktivt jobba med detta genom att sälja kokboken, laga mat med andra och prata mat med varandra men även med andra.

Vi vill att fler ska få en ökad självkänsla i köket och få rätt förutsättningar för att laga mat, ung som gammal. Vågar vi, vågar du!

Följ oss gärna på Instagram och Facebook, mat med flera mål.

Har du frågor?

Kontakta oss på: 

matmedfleramal@gmail.com