Vad är Sesam?

Sesam är en arbetsinriktad daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning inom LSS (lagen om stöd och service) som tillhör Vård och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun. Våra baslokaler ligger på Örnvägen i västra lund men kopplat till Sesam finns det även utflyttade verksamheter på olika företag inom bland annat café, service, snickeri och utemiljö.

På Habo gård är vi en grupp på cirka 7-9 personer som hjälper vi till med det mesta i utemiljöerna och fungerar som en bonusresurs för hela Habo gård. I en kreativ dialog och välfungerande samarbete med Habo gård får vi möjlighet att utvecklas då uppgifterna varieras, detta efter gårdens behov.

Parallellt arbetar vi med små och stora projekt runt våra bodar på Habo gård. Där arbetar vi bland annat med trädgårdsskötsel, olika byggprojekt, matlagning och underhåll kring och i bodarna.
Kom gärna förbi och hälsa på!
Här kan du se en video från vår verksamhet på Habo Gård.

Vi finns även på Instagram där vi uppdaterar löpande om våra dagar på Habo gård, @haboden1a.

Habogänget –

Mat med flera mål

Deltagarna från Sesam som hjälper Habo gård med utemiljön har även sedan tre år tillbaka lagat sin egen lunch i sitt utekök. Detta blev startskottet för att göra en egen kokbok, Habogänget –mat med flera mål. Den 20 augusti 2018 höll vi kokboken för första gången i handen. Nu fortsätter vi arbetet med att sprida vår matinspiration och använda kokboken som ett arbetsmaterial.   

Här kan du läsa mer om kokboksboksprojektet. 

Vad är LSS?
Sesam riktar sig till personer med funktionsnedsättningar som omfattas av LSS.

Här kan du läsa mer om vad det innebär

Kontakta oss

Om du har frågor om Haboden, kontakta:

Jenny Sjöholm
Epost:
jenny.sjoholm2@lund.se


Övriga frågor och idéer om Sesams verksamhet:

Adress: Örnvägen 58, 227 31 Lund
Telefon: 046-359 69 08