Dagkollo för barn

Kultur- och fritidsförvaltningen i Lunds kommun samarbetar med Habo Gård för att erbjuda barn i Lund en dagkollovistelse på sommaren i en lantlig miljö. Det ger kommunens fritidsverksamheter en möjlighet att boka en dagkollovistelse, där fritidsledare med sina barngrupper kan göra en fin sommarutflykt tillsammans, klappa hästar, paddla kanot, åka trampbåt och mycket mer.

Habo Gårds brygga på sommaren

Det är stiftelsen ”De lekande barnens fond” som genom bidragsanslag till verksamheten möjliggör dagkollovistelsen, som därigenom är kostnadsfri.

Sommaren 2020 var sjätte året som dagkolloverksamheten genomfördes tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen samt med stöd från stiftelsen. Denna sommar hade verksamheten vissa restriktioner med anledning av coronapandemin. Med särskilda rutiner för att undvika smittspridning och mindre barngrupper lyckades vi ställa om i stället för att ställa in. Det har varit mycket värdefullt för de 413 deltagare som fått en fin sommarupplevelse på Habo Gård.

Olika verksamheter har besökt Habo Gård med sina barngrupper: fritidshem, fritidsgårdar, föreningar, LSS, särskolan och socialförvaltningen.

För mer information, kontakta

E-post: habo.gard@lund.se
Telefon:
046-359 45 75 (telefontid 9–12)

Relaterad information