Sommarvistelse för äldre

Föreningen De Gamlas Sommarhem Lundagården erbjuder avkopplande dagverksamhet i rofylld, lantlig miljö på Habo Gård i Lomma. Föreningen bildades redan på 1920-talet. Ursprungstanken vid den tiden var att erbjuda en avkopplande semester för mindre bemedlade husmödrar från Lund. Numera är kriteriet för att komma ifråga som gäst i denna verksamhet att man är pensionär och boende i Lunds kommun. Sedan 2005 hyr föreningen in sig på Lunds kommuns anläggning Habo Gård i Lomma för sin årliga sommarverksamhet med ca 400 deltagare varje år.

Picknick på flotte i Höje Å

När pågår sommarvistelsen?

Du kan ansöka om en veckas vistelse under perioden juni–augusti. Vistelsen pågår måndag till fredag klockan 10.00–16.00.

Vad ingår i sommarvistelsen?

Förtäring, aktiviteter och transport ingår i vistelsen. Varje dag serveras förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe.
Hämtning och lämning sker med buss på Botulfsplatsen i Lund. Färdtjänstkostnader ersätts av föreningen.
Kostnad: 200 kr/vecka. Kontant betalning på plats.

När och hur anmäler jag mig?

När anmälningsblanketterna är klara för kommande sommar finns de tillgängliga på bland annat träffpunkter, bibliotek, anhörigcenter, församlingshem, medborgarcenter samt här på webbplatsen.

Mer information om när anmälningsblanketterna för 2021 är tillgängliga och när anmälan senast ska postas kommer i mars 2021.


Kontakt

För mer information om sommarvistelse för äldre, kontakta verksamhetsledare Lars Johansson Berg. 
E-post:
lars.johansson.berg@lund.se
Telefon:
046-359 99 47