Nyheter och aktuellt

December

2019-12-10

Lundaföretag - Gasporox

Vad har atomfysik och köttförpackningar med varandra att göra? Hos lundabolaget Gasporox blir sambandet faktiskt tydligt. På Gasporox används en grupp atomfysikers kunskaper om hur man med laserteknikens hjälp kan mäta gas i olika medium. Därmed kan man säkerställa att gasatmosfären blir perfekt för att ge lång hållbarhet till känsliga varor som kött, fisk och mediciner. Tekniken ligger i tiden eftersom den både medför minskat livsmedelssvinn och optimerade förpackningar.

2019-12-03

Ta chansen att inspirera en prao-elev!

Lunds kommuns skolor söker efter arbetsplatser som kan ta emot elever som går i årskurs 8 på prao, praktisk arbetslivsorientering. Prao är ett stort och viktigt uppdrag och skolan behöver din hjälp för att lösa det.

2019-12-02

Lundaföretag - HepCat Store

HepCat Store på S:t Larsområdet i Lund är så mycket mer än en butik – det är en livsstil. I butiken säljs kläder av noggrant utvalda varumärken, skivor, tidningar och accessoarer. Kunderna kommer inte bara från närområdet, utan hit lockas också entusiaster från hela Sverige, Danmark och övriga Europa. Nätbutiken har kunder från hela världen – och filmbolag i både Sverige och Hollywood finns på kundlistan.

November

2019-11-25

Lunds medeltida klenod räddas av framtidens materialforskning

Domkyrkan är Lunds viktigaste besöksattraktion men den är samtidigt en stor källa till utsläpp av bly i dagvattnet. Materialforskare på Prebona AB tog sig an utmaningen att med ett helt nytt material försegla kyrkans takbeläggning och minska blyutsläppet.

2019-11-21

Grattis till vinnarna i Lund City Awards 2019

I förra veckan avgjordes Lund City Awards för första gången och fem verksamheter i city fick ta emot pris.

2019-11-19

NanoLund banar väg för bolag

I en röd tegelbyggnad bland villorna på Professorsgatan arbetar en av världens främsta forskare inom nanovetenskap. Lars Samuelson är fysikern och professorns som grundade den tvärvetenskapliga forskningsinstitutionen NanoLund – som har banat väg för bolagen Sol Voltaics, QuNano, GLO och Hexagem.

Oktober

2019-10-29

B2B-mässan - anmälan öppen!

MalmöLundregionens B2B-mässa Affärsfokus har öppnat för anmälan.

2019-10-25

Materialforskning tema på Godmorgon Lund

Med forskningsanläggningarna ESS och MAX IV blir Lund världens ledande materialforskningscenter, vilket öppnar för innovatörer, industriella användare och nya branscher. På Godmorgon Lund den 20 november dyker vi ner i materialforskningen och dess affärsmöjligheter i Lund.

2019-10-22

FN-inkubatorn UNOPS invigd

Den 21 oktober 2019 var en betydelsefull dag för Lund. Det var dagen då FN via UNOPS var med och invigde sitt första globala innovationscenter i Europa på Ideon Science Park. Grete Faremo, UNOPS chef, den svenska näringsministern Ibrahim Baylan och Kjell-Håkan Närfeldt, chefsstrateg på Vinnova var några av invigningstalarna och de berättade hur svenska innovationer ska hjälpa världen. – Detta är en dag för förändring och hopp, säger Mia Rolf, VD på Ideon Science Park.

2019-10-21

Uppåt för Lunds stadskärna

Lunds stadskärna visar upp ett positivt resultat när den totala omsättningen mäts. Samtidigt hamnar Lund på pallplats i en undersökning av svenska stadskärnors ekonomiska förutsättningar.

2019-10-07

Nu finns Mindpark mitt i Lund

Lunds nya coworking space Mindpark är invigt! Företaget finns redan i Malmö och Helsingborg och nu erbjuds alltså också cirka 700 kvadratmeter kontorsytor i Bytaregränd i centrala Lund.

September

2019-09-30

Lundaföretag - AQ Elautomatik

I mer än trettio år har de producerat elektrisk utrustning och elskåp till den krävande industrin, både i Lund och runt om i världen. Ändå är det sällan som den breda allmänheten utanför branschen hör talas om AQ Elautomatik. Orsaken är att AQ är underleverantörer till stora och i många fall välkända maskin- och processleverantörer.

2019-09-25

Hållbara Lund kan göra nytta i världen

Hållbarhet var det högaktuella temat för höstens första näringslivsfrukost Godmorgon Lund den 24 september. Missade du arrangemanget? Här följer ett referat.

2019-09-24

Lund klättrar i ranking av företagsklimat

Lunds kommun klättrar 18 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av kommunerna, som presenterades på tisdagen. Framsteg görs bland annat när det gäller det sammanfattande omdömet av företagsklimatet, som väger tungt i undersökningen och dessutom är ett prioriterat utvecklingsområde för Lunds kommun.

2019-09-23

Kommun och näringsliv i samarbete om smarta elskåp

I början av september började Kraftringen installera smart teknik i tjugo elskåp runt Mårtenstorget. I elskåpen finns mycket av stadens viktiga infrastruktur. Det här är en del i Future by Lunds projekt Smarta Offentliga Miljöer, där smart teknik används för att förbättra för invånarna. Installationen innebär att man kan ha bättre kontroll på stadens viktiga funktioner.

2019-09-20

Premiär för Lund City Awards

För första gången ska Årets butik, Årets café och Årets restaurang i Lund utses. Röstningen har öppnat och vinnarna i de tre olika kategorierna kommer att presenteras på Lund City Awards, som äger rum på Mejeriet den 14 november.

Augusti

2019-08-02

Nationell portal vill förenkla förverkligande av hållbara idéer

Letar du efter ekonomiskt stöd eller samarbetspartner för att förverkliga hållbara idéer kopplade till de globala utvecklingsmålen?

Juni

2019-06-27

Pengar att söka - stöd för energieffektiv vardag

Sök stöd för projekt som kombinerar energiforskning och design. Utlysning öppen nu.

2019-06-19

Säljer du tobak i Lund?

Du vet väl om att Sverige får en ny tobakslag om ett par veckor? Från den 1 juli 2019 behöver du söka tillstånd hos oss på Lunds kommun för att sälja tobak och liknande produkter. Lagen skärps den 1 juli eftersom riksdagen vill förbättra folkhälsan genom att minska tobaksanvändningen i Sverige.

2019-06-03

Sök stöd för digitalisering

Sök pengar för att genomföra satsningar på att digitalisera din verksamhet.

Maj

2019-05-21

Unga entreprenörer inspirerades till att skapa sitt drömjobb

Att vara entreprenör kan innebära att du säljer kaffe från en ryggsäck, att du lär ut programmering fast du själv inte är mästare på det eller att du startar en coachinggrupp för kvinnliga ledare. Lunds kommun arrangerade en inspirationseftermiddag för unga entreprenörer med talare som själva lyckats med att göra resan. Den röda tråden var ”du kan så mycket mer än du tror”.

2019-05-21

Så nöjda är företagen med företagsklimatet

Lunds kommuns företagare ger kommunen både ris och ros när det gäller företagsklimatet. Det framkommer av Svenskt Näringslivs enkätundersökning ”Lokalt företagsklimat”, som presenterades idag, där det lokala näringslivet fått svara på vad de tycker om företagsklimatet i Lund.

2019-05-02

Tvåtimmars crash-course om självkörande uppkopplade fordon den 20 maj

Varför är självkörande fordon bra? Hur bra är de för Lund och Skåne? Och inte minst, vad kan de bidra med för den enskilde medborgaren?

April

2019-04-12

Stöd för digitalisering och internationalisering

Tillväxtverket har tilldelat Skåne 20 miljoner kronor i affärsutvecklingscheckar till företag för digitalisering och internationalisering under 2019. Öppet för ansökan nu!

2019-04-09

Creative Business Cup – för första gången i Sverige på Mejeriet i Lund!

Är du en kreativ företagare och start-up? På väg att kliva ut på den internationella marknaden? Då har du chans att delta i Creative Business Cup, få din idé screenad och möjlighet att tävla om 30 000 euro.

Mars

2019-03-28

Ny satsning på Kickstart Digitalisering

MalmöLundregionen bjuder in företag till Kickstart Digitalisering med start i Lund den 9 maj.

2019-03-14

Ekonomiskt stöd att söka för energismarta produkter

Är du företagare som arbetar med att ta fram energismarta produkter och tjänster? Då kan du söka ekonomiskt stöd från Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag.

2019-03-11

Nominera kandidat till utbildningsprogram för unga företagsledare

Känner du en ung företagsledare mellan 18-35 år som behöver stöd i att förverkliga sina företagsambitioner att växa både i Sverige och internationellt?

2019-03-11

Hjälp oss att bli bättre på service!

Har ditt företag nyligen sökt bygglov, serveringstillstånd eller fått tillsynsbesök av miljöförvaltningen? Eller har du haft kontakt med Lunds kommun i liknande myndighetsärenden? Då vill vi ha dina synpunkter!

2019-03-11

Ny möjlighet för företag att söka affärsutvecklingscheckar

Driver du ett mindre företag och vill utveckla ert digitaliseringsarbete eller arbeta med internationalisering? Då kan söka affärsutvecklingscheckar för detta av Region Skåne.

Februari

2019-02-26

Vad betyder MAX IV och ESS för livsmedelsindustrin?

Välkommen till workshop (på engelska) om hur forskningen vid MAX IV och ESS kan boosta utvecklingen av livsmedelstillverkning och -forskning.

Januari

2019-01-14

Glöm inte anmäla till B2B-mässan

Över 20 lundaföretag har redan anmält sig till årets stora B2B-mässa i MalmöLundregionen. Kommer ditt företag att vara där? Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig.