Vad gör amerikanska studenter i Lund?

11 februari, 2020

Sjutton studenter från USA som studerar Innovation och Entreprenörskap via DIS “study-abroad-programmet” I Köpenhamn gjorde en resa över sundet till södra Sverige, där Lund låg som en av besöksdestinationerna.

Gruppfotografi av leende människor

Med början på Ideon Science Park för att möta Christer Wallin på Nyföretagarecentrum fick de en guidad tur genom stödsystemet som erbjuds till både lokala och internationella entreprenörer som vill ta en idé och förverkliga den som ett företag. Ett flertal av studenter uttryckte sig positivt överraskade över möjligheten till gratis stöd och vilja från företag och föreningsliv att investera tid och pengar på att hjälpa entreprenörerna att lyckas. Efteråt fick de lyssna på Janine Miller, en internationell migrant som nyligen flyttat till Sverige med sin make, dela med sig om sina insikter kring hur nätverkande kan vara ett värdefullt verktyg för att bygga förtroende och klientbas efter att ha startat sitt företag 2018.

Innan de rörde sig vidare, fick de även möjligheten att träffa Stefan Sandor, VD över Serstech. Stefan berättade om resan för Sertech från att vara “startup” till “scaleup” ,hur de tog sig in på den globala marknaden genom att fokusera på värdet av ett team och driva företaget framåt I konkurrens med de stora jättarna i sin bransch.

En kvinna föreläser för en grupp studenter

De avslutade dagen på International Citizen Hub med Lisa Andersson, som berättade om hubens arbete med att stödja internationella migranter som flyttat till södra Sverige. Jimmy Sok, som även arbetar på kommunen via avdelningen för Hållbar Tillväxt, gav också studenterna insikter och erfarenheter kring vad Lunds kommun gör för att gynna ungt entreprenörskap.

Lunds kommun verkar för innovation och entreprenörskap, vilket gör det till en attraktiv destination för både väletablerade bolag men även den unga internationella entreprenören. Vi välkomnar såklart tillbaka dessa besökare när de en dag bestämmer sig för att göra Lund till en plats för deras nya affärsidé!

Läser mer om hur vi i kommunen arbetar med stöd åt internationella talanger, företagsetableringar och om utbildningen DIS i Köpenhamn i länkarna nedan.

International Citizen Hub

Business in Lund

DIS i Köpenhamn