Nominera din favorit till Lunds kommuns näringslivspris!

23 januari, 2020

Känner du en god ambassadör för Lunds kommun med innovationskraft som förändrar? Ja, det är ett av kriterierna som är vägledande för Lunds kommuns nyinstiftade näringslivspris, som delas ut för första gången den 15 april 2020 på Lund Grand Prix 2020.

Nu inleds arbetet med att välja prisets första pristagare.
Var med och nominera din favorit!

Priset är en utmärkelse till en fysisk eller juridisk person som med framgång utvecklat företag eller innovation i Lunds kommun, som gjort skillnad inom minst ett av de globala målområdena för Agenda 2030. Utmärkelsen kan delas av flera.

Gott ambassadörskap

  • Den nominerade är en god ambassadör för Lunds kommun som genom sitt företag, innovation eller engagemang visat på hur näringslivet kan arbeta med att möta framtidens globala utmaningar.

Innovationskraft

  • Den nominerade har bidragit till att i någon form förändra och i positiv riktning påverka möjligheterna att lösa framtidens globala utmaningar.
  • I det fall det gäller en innovation, ska den ha genomgått kommersialiseringsfasen och varit introducerad på marknaden en längre tid.

Syftet med priset är att lyfta näringslivets arbete med att möta framtidens globala utmaningar, att lyfta företagens/organisationers innovationskraft och företagares roll som ambassadörer i och för kommunen.

Så här går det till:

  • Nominera din kandidat via formuläret nedan.
    Du kan nominera din favorit, fram till och med fredag 21 februari.
  • Pristagaren röstas fram och beslutas om, av en jury bestående av representanter från Lunds kommun, näringslivet och Lunds universitet.
  • Pristagaren presenteras vid en prisceremoni onsdag 15 april.

Nominera din kandidat till näringslivspriset