Ta chansen att inspirera en prao-elev!

3 december, 2019

Lunds kommuns skolor söker efter arbetsplatser som kan ta emot elever som går i årskurs 8 på prao, praktisk arbetslivsorientering. Prao är ett stort och viktigt uppdrag och skolan behöver din hjälp för att lösa det.

Dagens elever är framtidens medarbetare och de kommer snart att bestämma sig för vad de vill jobba med. Praon ger eleverna en första kontakt med arbetslivet och hjälper dem att göra ett bra val inför gymnasiet. Du har chansen att inspirera och forma framtidens stjärnor på din arbetsplats – och kanske hitta framtida kollegor.

År 2018 blev prao obligatorisk så alla elever i årskurs 8 ska ha 10 dagars prao som kan fördelas på olika arbetsplatser. Eleven får under handledning uppleva hur det fungerar i arbetslivet.

Har din arbetsplats möjlighet att ta emot prao-elever?

Praoveckor under vårterminen 2020

Under vårterminen 2020 har vi i Lunds kommun cirka 1200 elever som ska ut på prao. Det sker under följande veckor: Vecka 6, 7, 11, 12, 13, 14, 19 och 20.

Vill du ta emot en prao-elev kan du fylla i formuläret i vår e-tjänst. En av Lunds kommuns praosamordnare kommer sedan att kontakta dig.

Intresseanmälan för att ta emot prao-elever

Läs mer om att ta emot praoelever