Förgätmigej – arkitektur för alla sinnen

Välkommen på Lunds stadsbyggnadsdag! Den 10 mars kommer du att utmanas och inspireras av olika perspektiv på stadsutveckling.

Anmäl dig till stadsbyggnadsdagen

"Först till kvarn", sista anmälningsdag är 28 februari.

Dagens upplägg

Vi arrangerar en halvdag med bland annat föreläsningar och paneldebatt på Mejeriet, Stora Södergatan 64 i Lund. Kaffe och mindre frukost serveras från klockan 8.00.

Klockan 8.45 börjar dagens första föreläsning. Under förmiddagen erbjuds flera korta föreläsningar utifrån olika perspektiv på stadsutveckling. 

Dagen avslutas med prisutdelning av stadsbyggnadspriset 2019 och vinnaren presenterar därefter sitt arbete.

Föreläsare 

Lene Espersen har en bred kompetens och stor förståelse för nordiska förhållanden. Hon är utbildad nationalekonom och sitter som styrelseordförande på Aalborgs univeritet samt är direktör för branchorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Men mest känd är hon nog som minister och ledamot i Folketinget.

Tomas Gustavsson arbetar som byggnadskonstruktör i egen verksamhet i Lund och är främst specialiserad inom tegel. Han arbetar framför allt med mindre byggprojekt där han kan ha ett nära samarbete med de inblandade. Han har även gett ut böcker inom området.

Martin Hallberg arbetar på Efterklang och tillhör Europas främsta ljuddesigners med en mängd internationella ljudprojekt bakom sig. Han är flerfaldigt prisbelönt med internationella designpriser såsom Red Dot Design Award och A' Design Award. Martin har formgivit ljud för byggnader såväl som mobiltelefoner, konstinstallationer och dataspel. 

Mattias Hedberg Ek är arkitekt och uppdragschef på FOJAB. Han står bakom många intressanta projekt där byggnaders detaljering varit tongivande. Ombyggnaden av landsarkivet samt uppförandet av studentbostadshuset för Helsingkrona nations räkning ingår i hans prisade portfölj som arkitekt.

Björn Ranelid är en uppmärksammad kulturpersonlighet och föredragshållare. Han var tidigare adjunkt i svenska, religionskunskap, matematik och filosofi. Björn har gett ut cirka 30 böcker och tagit emot över tio priser och utmärkelser inom kultur och litteratur.

Moderator

Gunilla Kronvall är arkitekt och bland annat ägare av Atelier 01 arkitektur. Hon driver arkitekturfrågor utifrån ambitionen att alltid hantera vision och genomförandefrågor samtidigt. Hon involveras ofta i tidiga skeden i fastighetsutveckling och har stor erfarenhet av att vara processtöd till kommun och fastighetsägare vid exempelvis parallella skissuppdrag eller skapa en vision för ett stadsbyggnadsprojekt.

Illustration över Brunnshög och närbild på tegelvägg

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/stadsbyggnadsdag

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri Kyrkogata 4
Postadress: Näringslivsavdelningen, Lunds kommun, Box 41, 221 00 Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00 
E-post: Näringslivsavdelningens medarbetare >>

Miljöförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon: 046-359 52 61
E-post: miljoforvaltningen@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Stadsbyggnadskontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: stadsbyggnadskontoret@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se