Flytta ditt företag till Lund

I Lund har vi en lång tradition av företagande. Mycket näringsliv är kopplat till universitetet och sjukhuset, men Lund är även hemvist för många framgångsrika företag. Vill du att ditt företag ska bli ett av dem? I menyn hittar du all information du behöver.

Etablera företag i Lund

Lunds kommun erbjuder kostnadsfritt kvalificerad service till dig som företagare som vill flytta ditt företag till Lund eller starta filial här.

Lund är rätt ställe att vara i just nu, inte minst med tanke på de stora forskningsanläggningarna Max IV och ESS som nu växer fram.

Staden präglas till stor del av universitetet - ett internationellt centrum för utbildning, forskning och utveckling. Lunds universitet är Skandinaviens största och har 47 000 studenter och fler forskare än något annat skandinaviskt universitet. Detta kombineras med ett starkt forskningsbaserat globalt näringsliv. Exempel på globala företag med rötterna i Lund är TetraPak, Sony, AlfaLaval, Axis och Ericsson.

Den stora rörligheten hos studenter, forskare och kommuninvånarna bidrar till att skapa mångfald och göra Lund till en internationell mötesplats i världsklass.

Näringslivsavdelningen har ett väl utvecklat samarbete med olika aktörer som kan hjälpa dig att etablera din verksamhet i Lund.

Kontakta Näringslivsavdelningen

Ta plats i det expanderande Lund!

Lund växer så det knakar. I takt med att staden blir större ökar behoven av fler verksamheter och kreativa människor. Om du väljer att etablera din verksamhet här är möjligheten stor att du lyckas.

Från Lund kommer uppfinningar som räddat livet på miljontals. Den konstgjorda njuren, den moderna respiratorn och det medicinska ultraljudet är några exempel. Varumärken som ProViva, Oatly och Bluetooth har sina rötter i Lund. Livsmedelsförpackningar som revolutionerat världen produceras fortfarande här. Bolag som utvecklar nyalösningar inom mobilsektorn samlas i staden.

Eftersom Lund inte bara har Skandinaviens största universitet utan också är ett populärt resmål med goda förbindelser över sundet, så finns här en ovanligt bred och unik kundkrets.

Vi har bra kollektivtrafik och Copenhagen Airport ligger bara en halvtimme bort. Här finns utmärkta restauranger och kaféer, myllrande kulturliv, härliga boendemiljöer, internationella skolor, medeltida mysig stadskärna och unika naturupplevelser på cykelavstånd.

(©Leif Johansson, Xrayfoto)

Kontakta oss

Vill du veta mer om möjligheterna i Lund? Kontakta Näringslivsavdelningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/naringsliv

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri Kyrkogata 4
Postadress: Näringslivsavdelningen, Lunds kommun, Box 41, 221 00 Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00 
E-post: Näringslivsavdelningens medarbetare >>

Miljöförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon: 046-359 52 61
E-post: miljoforvaltningen@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Stadsbyggnadskontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: stadsbyggnadskontoret@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se