Lund är en Fairtrade City!

2017 firadeLund tio år som Fairtrade City. År 2007 blev vi Fairtrade City-diplomerade, som en av de första städerna i Sverige. I världen finns det över 2000 Fairtrade Cities. Att vara en Fairtrade City innebär att kommunen, tillsammans med näringsliv och ideell sektor jobbar tillsammans för att öka inköpen av rättvist handlade varor.

Tillsammans gör vi skillnad!

Det är viktigt att inte glömma bort att saker som vi tar för givet här, som rätten att gå med i fackförbund, en lön som vi kan leva på och att våra barn har möjlighet att gå i skolan, inte är en självklarhet överallt. Genom att välja rättvist handlade och Fairtrade-märkta varor skapar du möjligheter till förändring och bidrar till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Fairtrade på jobbet kaffekopp

Fikar du rättvist på jobbet?

Fika Fairtrade och bli en del av Fairtrade City Lund. Att byta till Fairtrade i fikarummet är ett enkelt sätt att bidra till att odlare och anställda kan förbättra sina levnadsvillkor. Registrera din arbetsplats på Fairtrade Sveriges hemsida och få ett fint diplom att sätta upp i fikarummet!

Anna Malawi styrgrupp

Fairtrade City Lunds styrgrupp

Styrgruppen består av personer från kommunen, föreningar, företag och organisationer som är aktiva i Fairtrade City Lund. Tillsammans med Fairtrade City-samordnaren driver de arbetet med etisk konsumtion i Lund framåt.

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132