Nyheter och aktuellt

July

2018-07-23

Nya datum för Godmorgon Lund

Höstens Godmorgon Lund äger rum den 14 september och den 21 november.

May

2018-05-21

Växa-stödet växer

Växa-stödet infördes förra året till stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Från och med i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag.

2018-05-07

Fortsatt uppåt för Lunds företagsklimat

Lunds kommun får fortsatt goda betyg av företag som kommer i kontakt med kommunen. Det framgår av Sveriges kommuners och landstings nationella företagsklimatundersökning. Lund förbättrar sig i fyra av sex myndighetsområden och miljöförvaltningens livsmedelskontroll är näst bäst i landet.

April

2018-04-16

Nu startar The Creative Tour

Har du en idé som du drömmer om att få utveckla? Genom The Creative Tour som startar den 2 maj får entreprenörer, start-ups och företag möjlighet att på ett avspänt sätt presentera sin idé för coacher och investerare.

March

2018-03-26

Hjälp oss att bli bättre på service

Har ditt företag sökt bygglov, serveringstillstånd eller fått tillsynsbesök av miljöförvaltningen? Eller haft kontakt med Lunds kommun i andra liknande ärenden? Då vill vi ha dina synpunkter!

February

2018-02-14

Lund Grand Prix till er tjänst!

Tjänsteföretagen utgör en stor del av näringslivet och står i många fall för andra sorters framgångar och utmaningar än andra branscher. Årets upplaga av Lund Grand Prix tillägnas därför denna mycket viktiga och emellanåt undanskymda del av vårt näringsliv - tjänsteföretagen!

2018-02-06

Open Lab Skåne

Open Lab Skåne drivs av Malmö universitet, Lunds universitet och SmiLe inkubator och hjälper företag och entreprenörer inom kemi, materialvetenskap, life science och livsmedelsteknik.

2018-02-02

ICHL ska locka internationell kompetens till Lund

I och med etableringen av forskningsanläggningarna ESS och MAX IV ökar behovet av internationella specialister i Lund. International Citizen Hub Lund, ICHL, hjälper företag att behålla den kompetensen genom att ta hand om de som följer med, familjen. Nu breddar ICHL sitt erbjudande med att hjälpa näringslivet i Lund att också attrahera internationell kompetens.

January

2018-01-30

Godmorgon Lund 8 februari

Brexit, Trump och Sverige - hur hamnade vi här? är temat för Godmorgon Lund torsdag den 8 februrari.

2018-01-18

Landshövdingen besökte Tetra Pak i Lund

Under torsdagen 18 januari besökte Landshövding Anneli Hulthén Tetra Pak i Lund. Medverkade gjorde även kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren, Kommundirektör Anette Henriksson och Näringslivschef Per Persson. Delegationen togs emot av VD Jerry Bengtson.