Stafettkontot Hållbara Lund på Instagram – vill du vara med?

24 november, 2020

Under 2021 gör vi en satsning på att låta kontot Hållbara Lund på Instagram bli ett stafettkonto. Vill du visa upp ditt engagemang för hållbar utveckling på kontot – oavsett om det är som privatperson, medarbetare i Lunds kommun, som engagerad i en förening eller som anställd på ett företag – då hoppas vi att du hör av dig!

Lunds kommun har ett konto på Instagram med fokus på hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor. Kontot heter Hållbara Lund och närmar sig 1.000 följare. Det finns ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor även utanför den kommunala organisationen. Privatpersoner, föreningar, universitet och företag i Lund är alla med och bidrar – och nu vill vi att fler ska ta chansen att visa upp sitt engagemang för andra!

Vi hoppas att det ska inspirera, skapa stolthet och en känsla av att vi tillsammans kan åstadkomma väldigt mycket i arbetet mot en framtid som utvecklas i en hållbar utveckling för människor, djur och natur. Det blir också en chans för dig att stolt kunna visa upp ditt engagemang.

Här kan du följa Hållbara Lund på Instagram

Hur går det till att Instagramma från Hållbara Lund?

Du som är intresserad anmäler ditt intresse till Hållbarhetsenheten. Därefter kommer vi att återkoppla till dig för att boka in en eventuell vecka, samt med ytterligare riktlinjer och tips inför din Instagram-vecka. Vi kan inte lova att alla som vill kommer kunna instagramma, men vi strävar efter det. Här är några av punkterna som är bra att ha i åtanke innan du skickar in din intresseanmälan:

  1. Du som är värd för kontot måste ha fyllt 18 år. Du ska också bo eller verka i Lund.
  2. Dina bilder kan illustrera ditt engagemang för hållbar utveckling både som privatperson, i ditt arbete eller som engagerad i en förening.
  3. Kontot ska användas för att visa upp ditt engagemang för ett hållbart Lund. Kommersiella, religiösa eller politiska budskap är inte tillåtna.
  4. Du som instagrammar har kontot i en veckas tid, någon gång under 2021.
  5. Det är bra om du är van vid att använda Instagram sedan tidigare, eller om du har någon i din närhet som kan stötta dig.

Vi ser fram emot din intresseanmälan!

Klicka här för att anmäla ditt intresse som värd för Hållbara Lund på Instagram