Dags att anmäla sig till Lunds Climathon som fokuserar på nya innovativa lösningar för klimatet

9 oktober, 2017

För första gången arrangeras nu ett Climathon i Lund! Climathon är ett globalt hackathon på 24 timmar som arrangeras för att hitta nya innovativa lösningar på klimatförändringarna. Hackathonet sker samtidigt i över 230 städer runt om i världen den 27–28 oktober. Fram till 15 oktober har du nu chans att anmäla dig på det här i Lund!

Fokus för Climathon i Lund kommer vara på utveckling inom solenergi med målet att Lund inom fem år ska ta täten i solelproduktionen i Sverige.

Vy över Lund från taket på Kristallen från affish för Climathon 27-28 oktober 2017

Främst kommer vi att fokusera på nya idéer inom områdena:

  • tekniklösningar
  • planeringsverktyg
  • design och utformning
  • arbetsmodeller och samarbetsformer.

Grupperna som deltar i Climathon får sedan pitcha sina förslag för en jury som ger feedback på idéerna och som slutligen väljer ut ett vinnande förslag. Målet är att flera av idéerna ska kunna förverkligas inom ramen för de deltagande organisationernas verksamheter. Lunds kommunarbetar just nu med att ta fram en ny energiplan som kommer vara vägledande för de kommande årens arbete –förhoppningsvis kommer flera av förslagen att kunna integreras i planen!

Så här anmäler du dig till Lunds Climathon

Vi söker nu deltagare med olika bakgrund och erfarenheter. Det viktiga är att du har ett brinnande intresse, vill tänka nytt och samarbeta tillsammans med andra under 24 timmar för att komma fram till en idé som sedan pitchas inför en jury. Kanske är du student, entreprenör, teknisk expert eller bara en Lundabo med stort intresse för solenergifrågan.

  • Datum och tid: 27 oktober kl. 11 till den 28 oktober kl. 11
  • Plats: Vattenhallen Science Center, Johan Ericssons väg 1, Lund

Climathon är ett samarbete mellan Lunds kommun, Climate-KIC, Kraftringen och Lunds universitet.