Nyheter och nyhetsarkiv

April

2021-04-23

Välkommen till Hållbarhetsveckan 3 – 8 maj!

Hållbar konsumtion, klimatförändringar, folkhälsa, stadsutveckling, naturupplevelser och mycket mer! I ett samarbete mellan Lunds universitet och Lunds kommun bjuds du in till en vecka fylld av digitala events, guidade turer, tävlingar och mer därtill på tema hållbar utveckling.

2021-04-07

Nya mål i fokus när Lunds klimatpolitiska råd släppte sin tredje rapport

Den 7 april lämnade Lunds kommuns klimatpolitiska råd över sin tredje rapport till kommunstyrelsen. I år har rådets granskning fokuserat på nya mål för klimatarbetet. Rapporten visar att utsläppen i Lund halverats genom åtgärder som kommunen själv råder över, men att arbetet nu måste bli kraftfullare, ha en betydligt högre takt och ske i samverkan med andra aktörer.

Mars

2021-03-30

Casetävling för universitetsstudenter – hoppfull klimatkommunikation

Välkommen att delta i en casetävling den 14 – 18 maj, med prisutdelning 19 maj, om att kommunicera klimatfrågan med unga i Lund! Du får möjlighet att slipa dina färdigheter på ett fall från verkligheten, ditt bidrag får spridning till unga i Lunds kommun och du får möjlighet att göra skillnad på riktigt! Dessutom vinner du och ditt lag en provning med hållbart producerad choklad för upp till 15 deltagare.

2021-03-18

Ny bygglovstaxa från den 1 april

Nu ska det bli enklare att i förväg veta vad bygglovet kommer att kosta, den 1 april börjar en ny bygglovstaxa gälla. Förutom att taxan blir tydligare blir den också mer rättvis på så sätt att avgiften bättre speglar vad det kostar att handlägga en viss typ av bygglovsärende.

2021-03-10

Klimatmatchen Lund

Klimatmatchen är en tävling där du och ditt lag kan vinna ett badkalas på Högevall för hela laget genom att resa hållbart till er fritidsaktivitet under fyra veckor i april.

Februari

2021-02-02

Känner du en miljöhjälte?

Nu har du chansen att uppmärksamma personer, organisationer eller företag genom att nominera till Lunds kommuns miljöpris. Senast den 31 mars vill vi ha din nominering.

Januari

2021-01-27

Prata bygglov även på eftermiddagar

Det är många som vill bygga nytt eller ändra i sitt hem på olika sätt. Fler som vill bygga innebär också fler frågor.