Nyheter och nyhetsarkiv

Februari

2019-02-03

Nominera till Miljöpriset

Miljöpriset ges för förtjänstfulla insatser som långsiktigt främjar miljön i Lunds kommun. Enskilda personer som bor i kommunen eller sammanslutningar, föreningar och företag som verkar i kommunen kan nomineras.

Januari

2019-01-31

Rekordstort bostadsbyggande – hyresrätter i topp

2018 slog bostadsbyggandet i Lunds kommun nya rekord. 1 566 nya bostäder påbörjades – så mycket har det inte byggts här sedan miljonprogramsåren under tidigt 70-tal. Under året blev 870 bostäder inflyttningsklara och av dem var mer än varannan en hyresrätt.

2019-01-11

Miljöanslag till digitalisering av fastigheter

Lundafastigheter, en del av Lunds kommun, har fått 50 000 kronor i miljöanslag av kommunstyrelsen för att digitalisera sina fastigheter. Men vad innebär det, egentligen? Och hur gör man hus digitala?

2019-01-04

Fråga Anders och Karin om allt från solceller till elräkningar

Visste du att du kan få gratis och oberoende energi- och klimatrådgivning från kommunen? Anders Nylander och Karin Lindholm är energi- och klimatrådgivare i Lunds kommun. De välkomnar frågor från både privatpersoner och företag kring allt från att skaffa solceller till hur du minskar din elräkning eller dina klimatavtryck.

2019-01-02

Högevall satsar på städning med ozonvatten

Ozonvatten i stället för kemikalier – kan det vara framtidens modell för att städa badhus och duschutrymmen? Ja, det är förhoppningen utifrån de tester som Högevallsbadet just nu genomför tillsammans med Lundafastigheters lokalvård. - Det låter nästan för bra för att vara sant, säger Stefan Sjöström, samordnande verksamhetsledare på Högevall.