FixaTill återbruk

FixaTill återbruksverkstad ger dig möjlighet att förlänga livslängden på dina saker genom att laga eller reparera det som har gått sönder. Här finns tillgång till träverkstad, symaskiner samt måleriavdelning som är gratis att använda. Samnyttjandet innebär en form av ”delningsekonomi” och tillgången till lokalen medför möjligheter som kanske inte är praktiskt utförbara i den egna bostaden. För att öka kunskapen om återbruk hålls workshop varannan torsdag med tema återbruk och avfallsförebyggande.

Att förlänga livslängden på våra saker är en ren miljövinst. Den största vinsten är om det gör att vi inte inköper någon ny vara. Det betyder att vi sparar resurser som annars skulle använts. När vi kastar något, så kastar vi allt som har lagts ner på att få fram just den produkten. Arbetstid, energi, material, färg, vatten, transporter osv.

FixaTill
Fäladstorget 10

Fixa Till är stängt på grund av coronarestriktioner i Skåne.

De som har saker på Fixa Till kan skicka e-post till fixatill@lund.se eller ringa 046-359 90 01 för att bestämma tid för att hämta sakerna. Hämtas senast 27/11.Öppettider -

Tisdag: 10.00 – 14.00
Onsdag: 10.00 – 14.00
Fredag: 10.00 – 18.00

Verkstadskort gäller ej!

Telefon: 046 - 359 90 01
E-post:
fixatill@lund.se
Facebook: Framtid nu & Fixa Till
Instagram: fixaTill_lund

Visning av Upcykla - din rullande återbruksverkstad är inställt.

 

Upcykla - din rullande återbruksverkstad utfälld med alla verktyg

 

Om deltagande i en workshop

Det kostar inget att delta i våra workshops och ingen föranmälanbehöver göras, utom till vissa workshops. Se programmet. Annars är det "först till kvarn" som gäller.  

 

Norra Fäladen
Workshops hösten 2020

Online workshop
19 november 18-20 Kreativ textillagning

Var med och laga, förstärk eller försköna gamla kläder och textilier. Under workshopen visas olika sätt för att laga med hjälp av bl.a broderi och lappar. Vi inleder med tips och trix för att laga och sedan går vi en runda bland er deltagare för att se hur vi kan fixa och förlänga livet på favoritblusen, trasiga jeansen, tygväskan eller påslakanet.

Anmäl dig via e-post till fixatill@lund.se så skickar vi ut en Zoom-länk som du ansluter till workshopen via. Det är gratis att delta.
Skicka med bild samt beskriv vad du vill laga i anmälan, men det går även fint att bara vara med och lyssna. Ta fram ditt lagningsprojekt och ha nål, tråd samt tyglappar nära till hands när vi kör igång!

Linero Fixa Till
 

Emblas gata 15,  i samarbete med Fontänhuset

Se deras hemsida om tiderna för Fixa Till på Linero

 

Stenkrossen
Workshops hösten 2020

Workshop sker online. Se Fixa Till Norra Fäladen.Repair Café - elektronik

Krånglar kaffekokare, Tv:n eller någon annan apparat?
– Välkommen till Repair Café på Fixa Till!

Vi samlas och lagar tillsammans våra trasiga elektronikprylar. Verktygen finns på plats och alla är välkomna oavsett kunskapsnivå.

Repair Café deltar på Upcyklas event
29/10 Stadsbiblioteket kl. 15.00 -19.00 - Inställt
12/11 Stenkrossen kl 15.00 - 18.00 - Inställt

Ett projekt med stöd från
 Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/fixatill