Hållbar livsstil

Lunds kommuns miljömål gäller inte bara organisationen, utan även Lund som geografisk område. I Lund ska det vara lätt att vara en miljösmart medborgare.

Du som bor och verkar i Lunds kommun ska ha tillgång till kunskap, information, goda exempel och verktyg som gör det enkelt att välja hållbara alternativ. Därför delar vi här med oss av tips och inspiration som hjälper dig att göra hållbara val i din vardag.

Du som medborgare och dina dagliga val, stora som små, är en viktig del i att skapa Hållbara Lund. Dina val påverkar både lokalt, regionalt och globalt, och inte minst påverkar de framtida generationer.

En hållbar vardag

Klimat- och miljöproblem är globala, men ursprung och lösningar är lokala. Det finns många miljösmarta val som du kan göra i din vardag. Smarta val som dessutom hjälper dig att få bättre hälsa och att spara pengar.

Farmers market

I affären

När du handlar i affären finns det många kloka val som du kan göra som sparar både pengar och miljö. Genom att tänka en gång extra redan när du är i affären undviker du onödiga inköp!

Kvinna med väska

På jobbet

På arbetsplatsen är det visserligen någon annan som betalar för exempelvis den energi som går åt när ljuset är tänt i ett tomt rum. Tänk om dessa pengar istället skulle användas till något som kommer dig som anställd tillgodo?

Hus med solceller på taket

I hemmet

Genom att minska energiförbrukningen i hemmet kan du spara pengar samtidigt som du är snäll mot miljön. Förutom energisparande finns det en massa saker du kan göra där hemma för att leva lite mer hållbart!

Grön buss

På resan

Utsläppen av växthusgaser kommer till stor del från våra motordrivna transporter. Genom att välja miljövänliga transporter, till exempel att gå eller cykla, sparar du både pengar och miljö. Dessutom får du frisk luft och bättre kondition.

Faktaansvarig: Strategiska utvecklingsavdelningen, kommunkontoret

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Stortorget 7, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se