Tävla i Fairtrade Challenge med Fairtrade City Lund

3 april, 2019

Den 9 - 12 maj är det dags för Fairtrade Challenge. Självklart deltar vi i Lund! 

Vi har antagit utmaningen - Fairtrade Challange 2019

Lund är en Fairtrade City och vill genom det verka för en mer rättvis världshandel. Fairtrade Challenge 2019 infaller 9-12 maj. Alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. Då Lund är en Fairtrade City hoppas vi att ni är många som vill vara med och anta utmaningen i Lunds lag!

Varför Fairtrade Challenge?
Fairtrade bidrar till att människan bakom de produkter som vi köper in får bättre villkor. Bland annat genom bättre betalning, kriterier för organisationsrätt och arbete mot diskriminering och barnarbete. De produkter som huvudsakligen berörs av Fairtrade är de som inte finns lokalt producerat så som kaffe, banan och kakao. Fairtrade Challenge är en nationell tävling som lyfter Fairtrade på ett sätt som är roligt och lärorikt för alla att delta i.

Så här gör du för att delta:

  1. Surfa in på fairtradechallenge.se och vidare på Klicka här för att delta. Fyll i de vita fälten och välj Fairtrade City Lund under Välj eller skapa lag enligt bilderna: Fairtrade challenge screenshotFairtrade challenge screenshot  
  2. Bjud in dina kollegor, vänner, anhöriga eller andra till fikapausen, sprid information och utmana andra att fika. Det finns massor av bra material på Fairtrade Sveriges hemsida som du kan använda.
  3. Arrangera fikan någon gång den 9 – 12 maj.
  4. Dela gärna bilder från fikapausen under #fairtradechallenge och #hållbaralund i sociala medier.

Kom till stationen den 10 maj och få en Fairtrade-fika

Den 10 maj mellan cirka 10 – 12 kommer representanter från Fairtrade City Lund att befinna sig på stationsområdet för att dela ut en enkel on-the-go-fika. Varmt välkommen, men observera att det är  först till kvarn som gäller!

Vi hoppas att du vill tävla med oss. Registrera din fika på www.fairtradechallenge.se och anslut dig till laget Fairtrade City Lund enligt bilderna nedan:

Håll utkik på Facebooksidan Hållbara Lund för mer information om Lunds deltagande i Fairtrade Challenge.

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se