Hösten och Fairtrade

10 september, 2018

Hösten är här och planerna för höstens aktiviteter är i full gång. Hälsningsgillet har redan gått av stapeln och härnäst ser vi fram emot Fairtrade Fokus på temat ”Schysst frukost”.

Hälsningsgillet

Hälsningsgillet blev en lyckad tillställning med massor av studenter som besökta Lunds kommuns monter, bland annat för chansen att vinna en cykel. Vi passade också på att visa upp att Lund är en Fairtrade City och delade ut en give-away som blev mycket uppskattad bland allt det söta utställningsgodiset – nämligen tepåsar!

Tepåsar Fairtrade

Ambassadörsträff den 18/9 inställd

Den 18 september hade ABF planerat in en träff för Fairtrade-ambassadörer i Lund. Eftersom att intresset för en sådan träff har visat sig vara svalt så är träffen inställd. Styrgruppen för Fairtrade City kommer att använda sig av det nationella nätverket för Fairtrade ambassadörer framöver istället. Om du är intresserad av att bli ambassadör finns det mycket information om detta på Fairtrade Sveriges hemsida >>> Bli ambassadör

Fairtrade Fokus 8 - 21 oktober

Fairtrade Fokus 2018: Schysst frukost

Den 8 oktober drar årets stora Fairtrade kampanj igång! I år kommer kampanjen att sätta fokus på schysst frukost och schyssta villkor i världshandeln. Vi hoppas att kampanjen kommer att synas lite varstans i såväl stadsmiljö som i butiker. Fairtrade City Lund har bland annat en aktivitet på gång tillsammans med Handelsföreningen och övrig handel i centrum. Mer info kommer.

Fika Fairtrade på jobbet

Det är många arbetsplatser i Lund som anmält att de fikar Fairtrade på jobbet. Men det kan bli många fler! Fairtrade på jobbet är för er som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter och som stolt vill berätta om det. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker och att man aktivt ser över möjligheterna att inkludera fler produkter så som chokladdryck eller Fairtrade-märkta bananer i fruktkorgen.Klicka här för att läsa mer.

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se