Hållbarhetsveckan i fokus

30 april, 2018

Den 23 – 28 april gick Hållbarhetsveckan av stapeln och Fairtrade lyftes i flera olika sammanhang. Bland annat genomförde vi evenemanget Moderevolutionen börjar på bomullsfältet och delade ut Fair trade-framsteget. Välkommen till ett nytt nyhetsbrev från styrgruppen i Fairtrade City Lund.

Aktiviteter under Hållbarhetsveckan

Den 24 april samlades ett 50-tal personer på evenemanget Moderevolutionen börjar på bomullsfältet för att bland annat lyssna till Elisabet Lim, produktchef för bomull på Fairtrade Sverige, om hur Fairtrade verkar för att bidra till bättre förutsättningar för bomullsproducenter. Till dig som inte kunde delta och vill veta lite mer om detta arbete så kan vi rekommendera att titta på följande film: Vägen till Fairtrade-märkt bomull

Den 24 april delade vi också ut Fair trade-framsteget som i år gick till Mathilda Dahlberg, ansvarig för café Corall på Högevallsbadet. På följande länk kan du läsa motivering till utnämnandet och en intervju med Mathilda: Mathilda Dalhberg blev årets mottagare av Fair trade-framsteget

Den 25 april hölls seminarietMinska matsvinn och annat avfall. På seminariet uppmärksammades också arbetet med Fairtrade internt i Lunds kommun och verksamheterna fick ta emot ett diplom för sitt arbete.

Utöver detta var det också två evenemang för allmänheten på Norra Fäladen och Väster. Bland annat kunde man tävla om en elcykel och lära sig mer om återbruk, energieffektivisering och odling. Självklart serverades även Fairtrade-fika som LKF bjöd på! För dig som också vill ta chansen att vinna en elcykel så kommer en ny den 6 maj då evenemanget kommer till Dalby. Läs mer här.

Nyhetsbrev Fairtrade City Lund maj 2018Bildtext: Elisabet Lim under Moderevolutionen börjar på bomullsfältet (överst t.v.), Mathilda Dahlberg mottar Fair trade-framsteget (överst mitten), utdelning av diplom (neders t.v.), Fairtrade-fika på Väster (t.h.)

World Fairtrade Challenge den 7 – 9 maj

Nu närmar sig årets största fikatävling! World Fairtrade Challenge 2018 infaller 7-9 maj och anordnas i ett 20-tal länder runt om i världen. Alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. Hela världen fikar, fikar du?

World Fairtrade Challenge 2018

Fika Fairtrade på jobbet

Det är många arbetsplatser i Lund som anmält att de fikar Fairtrade på jobbet. Men det kan bli många fler! Fairtrade på jobbet är för er som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter och som stolt vill berätta om det. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker och att man aktivt ser över möjligheterna att inkludera fler produkter så som chokladdryck eller Fairtrade-märkta bananer i fruktkorgen.Klicka här för att läsa mer.

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se