25 juni, 2018

Efter en innehållsrik vår börjar vi nu planera för höstens aktiviteter som bland annat innehåller en ambassadörsträff för alla som på något sätt vill engagera sig för Fairtrade i Lund. Men först resultatet från Fairtrade Fika Challenge och en notis om glasseventet på Högevall på sommarlovets första dag.

Så många deltog i World Fairtrade Challenge

Den 7 – 9 maj gick World Fairtrade Challenge av stapeln. I Lund hade fikapauser med sammanlagt 5488 deltagare registrerats på Fairtrade hemsida. Det motsvarar 4,53% av befolkningen vilket gav oss en 51:a plats av landets 290 kommuner.

Registrerade fikapauser under World Fairtrade CHallenge 2018Karta med registrerade fikapauser i Lund under World Fairtrade Challenge

Sommarlovsfirande barn fick Fairtrade-glass på Högevall

Som en del i att visa upp lite av det utbud av Fairtrade-produkter som inte är lika välkända som exempelvis kaffe, te, banan, så genomförde Fairtrade City Lund tillsammans med Café Corall på Högevall ett glassevent den 18 juni. Sommarlovsfirande barn fick en kula Fairtrade-märkt glass, medan de vuxna fick en folder om Fairtrade och en bit choklad. Cirka 125 portioner delades ut under eftermiddagen. Då det blev många portioner över så kommer den överblivna glassen att delas ut på Högevall under de dagar då det blir kö och lång väntan för besökare till badet under sommaren. Med detta hoppas vi att fler ska få upp ögonen för Fairtrade-märkt glass och leta efter symbolen på glasshyllorna i sommar!

Bidkollage från Fairtrade glassevent på Högevall 2018Glasseventet på Högevall lockade till sig cirka 125 glassugna och skollovsfirande barn

Fairtrade Forum i Helsingborg den 3 – 4 augusti

Årets Fairtrade Forum går av stapeln i Helsingborg den 3 – 4 augusti. Fair Trade Forum är en mötesplats för hållbar konsumtion och rättvis handel. På följande länk kan du läsa mer om seminarier, modevisning, café och annat som händer: https://www.facebook.com/events/183659312423675/

Ambassadörsträff i Lund den 18 september

Välkommen på en ambassadörsträff där vi träffas för att prata om vad som är på gång inom Fairtrade i Lund och hur vilka möjligheter det finns till engagemang. Vi hoppas även att ni tar med er egna idéer på hur vi kan utveckla arbetet med Fairtrade och välkomnar egna initiativ!

Tid: 18 september klockan 18.00 – cirka 19.30
Plats: ABF, Kiliansgatan 9
Anmälan: senast den 10 september till christoffer.sjostrand@abf.se

Fika Fairtrade på jobbet

Det är många arbetsplatser i Lund som anmält att de fikar Fairtrade på jobbet. Men det kan bli många fler! Fairtrade på jobbet är för er som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter och som stolt vill berätta om det. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker och att man aktivt ser över möjligheterna att inkludera fler produkter så som chokladdryck eller Fairtrade-märkta bananer i fruktkorgen.Klicka här för att läsa mer.

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se