Omdiplomerade, inbjudan till ”Moderevolutionen börjar på bomullsfältet”, ny kontaktsida för ambassadörer med mera!

6 april, 2018

Mars månad har varit lite lugnare på evenemangsfronten än vad inledningen av året var. Däremot har det pågått en hel del arbete med förberedelserna inför ett stort event den 24 april och inför World Fairtrade Challenge. Och så har vi blivit omdiplomerade förstås!

Bildkollage till Fairtrade nyhetsbrev april - 18

Nu är vi diplomerade som Fairtrade City för 2018

I mitten av mars fick vi 2018 års diplom från Fairtrade Sverige om att vi återigen blivit certifierade som en Fairtrade City. Hurra!

Moderevolutionen börjar på bomullsfältet: välkommen till evenemang den 24 april!

På Fashion Revolution Day bjuder vi in till ett intressant och roligt event. Kvällen inleds klockan 17.00 med mingel och Fairtrade-fika. Från cirka 17.20 börjar själva scenprogrammet med en föreläsning av Elisabet Lim, kundansvarig för bomull på Fairtrade Sverige. Elisabet berättar om Fairtrades arbete för rättvis handel i hela produktionsledet; från bomullsodlaren till återförsäljare.

Världsbutiken och IM finns också på plats. De har med sig utvalda delar ur sitt sortiment till försäljning som är kopplat till just bomull och mode, samt berättar kort om sitt arbete.

Dessutom utser vi årets vinnare av Fairtrade Framsteget till en person, grupp, företag eller organisation i Lund som tagit steg för rättvis handel.

Öppet för alla och kostnadsfritt!
Tid: 17.00 (på scen från 17.20) - 18.45
Plats: Magle Konserthus

Moderevolutionen börjar på bomullsfältet, Pratibha Cotton Farm
Fotograf Suzanne Lee, Copyright: Max Havelaar-Foundation (Switzerland)

Evenemanget är en del av Hållbarhetsveckan. Anmäl gärna att du kommer på vårt Facebook-event: Moderevolutionen börjar på bomullsfältet.

Fairtrade lanserar e-tjänst för ambassadörer

Nu är det mycket enklare för engagerade att kontakta varandra! Fairtrade Sverige har lanserat det digitala verktyget Kontakta Engagerade på Fairtrades hemsida. Vill du också bli ambassadör eller engagera dig för Fairtrade på något sätt? Läs mer här: Kontakta Engagerade

World Fairtrade Challenge 7 – 9 maj

Nu närmar sig årets största fikatävling! World Fairtrade Challenge 2018 infaller 7-9 maj och anordnas i ett 20-tal länder runt om i världen. Alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. Hela världen fikar, fikar du?

World Fairtrade Challenge 2018

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se