Alla hjärtans dag, workshop på IES, Hållbarhetsveckan och mycket mer!

27 februari, 2018

Mycket har hänt under årets två första månader, och mycket är på gång till våren. Välkommen till Fairtrade City Lunds nyhetsbrev som vi kommer att publicera här på webben cirka en gång i månaden. Här berättar vi dels om lite av det som hänt sedan sist, samt informerar om kommande händelser och evenemang.

Ny samordnare för Fairtrade City Lund

Sedan den 2 januari är Therese Ek samordnare för Fairtrade City Lund. Välkommen att kontakta henne på therese.ek@lund.se eller till fairtradecity@lund.se.

Satsningar på Fabooksidan Hållbara Lund och Fairtrade City Lund på Instagram

För att göra vår kommunikation mer effektiv så har vi lagt ner Fairtrade City Lund-sidan på Facebook och kommer istället att publicera innehåll om Fairtrade på Hållbara Lunds Facebook. Samtidigt kommer vi att öka aktiviteten på vårt Instagramkonto @hallbara_lund. Följ oss gärna på båda dessa kanaler!

Kommande evenemang

Kvällsevenemang med Fairtrade på Fashion Revolution Day den 24 april
Vi deltar som en del i Hållbarhetsveckan på Fashion Revolution Day den 24 april. Sätt ett kryss i kalendern klockan 17.30 – 19.00. Då kommer Elisabet Lim, produktansvarig för bland annat bomull på Fairtrade Sverige och berättar mer om deras arbete. Programmet är fortfarande inte klart men håll koll här på sidan och på Hållbarhetsveckans webbplats för kommande uppdateringar.

Genomförda evenemang

Nyhetsbrev Fairtrade City Lund mars 2018
Bildkollage från de aktiviteter vi genomfört hittills i år.Hälsningsgillet (vänster),Teutbildning Klotet (överst),Workshop på IES (nederst), förberedelser inför Alla hjärtans dag (höger).

Fairtrade-hälsing på Hälsningsgillet
När vårterminen startade studenterna på Lunds universitet så var Fairtrade City Lund med i Lunds kommuns monter och berättade om Fairtrade som en del i Hållbara Lund. Tepåsar visade sig vara populära!

Teutbildning på Klotet
I mitten på februari hölls det en teutbildning hos Världsbutiken Klotet. Här är alla teer fairtrade-märkta och rättvist handlade. Volontärerna håller koll genom intern fortbildning och tipsar gärna om nya favoriter!

Alla hjärtans dag
Svenska kyrkan i Lund delade ut chokladhjärtan till förbipasserande vid domkyrkan på Alla hjärtans dag med budskapet att delad kärlek är dubbel kärlek!

Workshops på Internationella Engelska Skolan (IES)
Fairtrade City Lund var inbjudna till Internationella Engelska Skolans miljöfestival den 26 februari. Samordnare Therese var på plats och genomförde workshops om Fairtrade kopplat till Agenda 2030 med tre klasser i åk 7 och tre klasser i åk 8. Väldigt trevligt!

Fika Fairtrade på jobbet

Det är många arbetsplatser i Lund som anmält att de fikar Fairtrade på jobbet. Men det kan bli många fler! Fairtrade på jobbet är för er som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter och som stolt vill berätta om det. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker* och att man aktivt ser över möjligheterna att inkludera fler produkter så som chokladdryck eller Fairtrade-märkta bananer i fruktkorgen. Klicka här för att läsa mer.

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se