Nypremiär för Stadshallen LAB!

I helgen var det nypremiär för Stadshallen LAB:s ”pop-up”-verksamhet i Turistbyråns gamla lokaler vid Stortorget i Lund. Först ut är en fotoutställning av Lundafotografen Lasse Sandström.

Programmet innehåller en rad spännande utställningar och aktiviteter, allt från ”Lådcykel-mingel” till ”Skola i trädgårdsklippning”.

– Vi har fått ihop en bra blandning av intressanta och roliga aktiviteter som vi tror ska intressera många Lundabor. Vårt centrala läge vid Stortorget gör också att det är lätt för många att slinka in en stund på lunchen eller shoppingrundan, säger Linus Lindborg Persson, projektledare för Stadshallen Lab.

Förutom programmet finns energi- och klimatrådgivare på plats för frågor och råd. På en stor hjärtformad tipsvägg fylld av post-it-lappar kan besökare tipsa andra om just deras bästa ”Lunda-smultronställe” hela våren. 

– Vi vill skapa en mötesplats. Inte bara för tankar och idéer, utan också för kärleken till Lund. Vi hoppas att labbet under våren både kan inspirera och förena Lundabor kring stora och små frågor i Lund, säger Linus Lindborg Persson.

Stadshallen Labs vårprogram 2019

  • Vecka 6 – 13 ”Lasse Sandström – Stilla Älskad” – En fotoutställning med intressanta och vackra Lundabilder av fotografen Lasse Sandström
  • Vecka 10 ”Digitalisera Lund” – En fast utställning och föredrag med utifrån temat kommunens digitala tjänster nu och i framtiden.
  • Vecka 11 ”Söka bygglovsskola” –Utställning och ”öppet hus” med tema vad man ska tänka på före byggnationen.
  • Vecka 12 ”Lådcykelvecka” – Hur förändras ditt liv när du byter bilen mot en miljövänlig lådcykel? Utställning och mingel med tema lådcykel.
  • Vecka 13 ”Skola i Trädgårdsklippning” – Hur beskär du bäst dina häckar och träd? Utställning och föredrag av personal från  kommunens park- och naturkontor.
  • Vecka 14 – 19 "Litteralund - Work in Progress” – I samarbete med Lunds konsthall bjuder Litteralund in barnboksillustratörer från hela världen med en spännande utställning för liten som stor
  • Vecka 20 – 24 ”Utställning om Stadshallens renovering – Utställning av det vinnande bidraget ur arkitekttävlingen för Stadshallen ställs ut.

Fullständig program med datum och tider för föreläsningar och mingel publiceras 1 mars på lund.se samt i sociala medier.

Kontakt

Lundafastigheter

Serviceförvaltningen

Besöksadress kontor: Brotorget 1, Lund
Besöksadress fastighetsservice och lokalvård: Bryggaregatan 23, Lund

Felanmälan:
Lunds kommuns verksamheter felanmäler i första hand via formulär på Inloggad.

Du når Lundafastigheters kundtjänst vardagar 07.00-16.00 på telefon 046-359 4040.

Kvällar och helger svarar Larmcentralen på samma nummer. Observera: ring endast om ditt ärende är akut och kan innebära fara för liv eller egendom!

 

Serviceförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:serviceforvaltningen@lund.se