Parkernas stadsdel

Parkerna utformas så att Brunnshögsbor och alla Lundabor – även boende i hela regionen – har tillgång till högklassiga, gröna rekreationsmiljöer. Dessutom är de en del av Lunds kommuns parkstrategi som gör att parkerna står klara innan bebyggelsen runtomkring är färdigbyggd. Snart kan du besöka Nobelparken och till sommaren 2022 öppnar Kunskapsparken.

Kunskapsparken från ovan Lunds nya stora park öppnar 2022

Den 30 fotbollsplaner stora Kunskapsparken ska fläta samman stadsmiljön med den öppna skånska slätten. Det blir en ny typ av park, fylld av kontraster: vilt möter ordnat, natur möter parkmiljö, hårda material möter mjuka – allt i symbios med årstidernas naturliga skiftningar. Med spårvägshållplatsen MAX IV runt hörnet kan du enkelt ta spårvagnen till naturen. Mjukt och miljövänligt. 

Mer om Kunskapsparken.

 

Nobelparken från ovan Nobelparken öppnar i maj 2021

Den ovalt formade Nobelparken utgår från en slingrande promenadloop som leder löpare, hundägare och flanörer mellan gröna öar och öppna fält, likt små pärlor på ett halsband. De 10 gröna öarna har olika profiler och teman – kojön, gungön och lekön erbjuder lekaktiviteter för barn i olika åldrar. Gymön, sportön och dansön vänder sig till den aktiva besökaren. På trädgårdsön, musteriön och nötön kan du njuta av olika växter och plocka frukt, nötter och bär med dig hem. Även de fyrbenta besökarna har fått en egen – hundrastön. 

Mer om Nobelparken.

Blommor i Gryningsparken Gryningsparken – öppen för besök

Mitt i södra Brunnshög ligger Gryningsparken. Här finns en öppen gräsyta för lek och spel samt en lekplats med klätterlek. Parken har även flera terrasser med corténstålskanter som trappar ner mot söder – sköna avkopplingsplatser på årets soliga dagar.

Relaterad information