Nyheter

November

2020-11-25

Xplorion utsett till Årets klimatsmarta boende

Branschorganisation Sveriges Allmännytta har belönat Xplorion med den prestigefyllda utmärkelsen. LKF:s byggnad har tagit ett viktigt steg mot ett klimatsmart boende, menar juryn.

Oktober

2020-10-16

Spaden i marken för Brunnshögs andra etapp

Resan mot ett färdigt Brunnshög tog i dag ett kliv framåt. Nu har nämligen den framtida stadsdelens andra utbyggnadsetapp – centrala Brunnshög – påbörjats.

2020-10-05

Markanvisningstävling: Parkkvarteren20

Nu försätter utbyggnaden av andra etappområdet, centrala Brunnshög. I dag bjuder vi in till markanvisningstävlingen Parkkvarteren20: Tre byggrätter i Brunnshögs nav, med direkt tillgång till högklassig parkmiljö och spektakulära projekt.

September

2020-09-29

Ett första möte för första byggemenskapen

I går togs ett stort steg mot förverkligandet av den första byggemenskapen i Lund. De framtida grannarna i Brunnshög träffades för första gången och styrelse, revisor samt styrelseordförande valdes.

2020-09-22

Inbjudan till byggaktörer: Tre byggrätter på toppläge

Tre byggrätter i Brunnshögs nav, med direkt tillgång till högklassig parkmiljö och spektakulära projekt. Den 5 oktober skickar vi ut inbjudan till nästa markanvisningstävling i Brunnshög: Parkkvarteren.

2020-09-09

Soporna sugs under jorden i Brunnshög

Med en hastighet av 70 kilometer i timmen försvinner dina sopor från jordens yta. Det blir verklighet när den nya sopsugen i Brunnshög står klar. Då kommer sophanteringen till största delen att ske under jord.

Augusti

2020-08-27

Nu skejtas det i Brunnshög

En ny skejtpark har tagit form i Lund. Precis invid den framtida spårvägshållplatsen Brunnshögstorget finns nu fem separata hinder samt en större och mindre ramp.

2020-08-19

Jämställdhetsprojektet Equalizer invigt på skolor i Lund

Cirkuspallar, ping-out och ett ”oseriöst utegym” – det är några av de nya aktiviteterna som elever på Östratornskolan och Fäladsgården får prova på när de kommer tillbaka efter sommarlovet. De nya aktiviteterna ingår i forskningsprojektet Equalizer, som har som mål att locka till mer fysisk aktivitet och rörelseglädje på skolgårdarna. Erfarenheter från projektet ska tillvaratas, där flera nya prototyper kommer att skapas och ingå i en aktivitetsyta i Brunnshög som är öppen för alla Lundabor.

Juli

2020-07-07

Utomhusutställning om projekten i Brunnshög

Vad byggs i Brunnshög? Det har du möjlighet att ta reda på genom den utomhusutställning som nu står uppställd i Brunnshög.

2020-07-02

Spårvägsinvigningen blir den 12 december 2020

Nu är det knappt ett halvår kvar till den planerade spårvägsinvigningen i Lund. I dag ges en första glimt av upplägget, där aktörerna i spårvägsstråket bland annat bjuds in till att vara med och arrangera firandet. Skriv in den 12 december i kalendern!

Juni

2020-06-25

Webbinarium 30 juni om rörelse i staden

På samma sätt som mycket annat har flyttat ut på nätet denna vår gör också årets Almedalsvecka det. Under hashtaggen #iställetföralmedalen händer en massa saker mellan 29 juni och 3 juli.

2020-06-15

Visste du detta om MAX IV och ESS?

Alla dessa krångliga begrepp, som spallation, synkrotronljus, protoner, neutroner, acceleratorer med mera – vad betyder de egentligen? Och vad skiljer MAX IV från ESS?

2020-06-03

Läs vårt senaste nyhetsbrev

Nu finns ett nytt nyhetsbrev från oss i Brunnshögsprojektet. Där berättar vi bland annat att byggverksamheten tuffar på för fullt, även om en del annat har ställts på ända under denna annorlunda vår.

Maj

2020-05-27

Ny broschyr om hållbarhet

I framtidens stad ställs helt andra krav på hållbarhet än i dag. Brunnshög ska vara ett europeiskt föredöme, en pionjär som står längst fram i utvecklingen. Vi har tagit fram en broschyr som sammanfattar de konkreta planer, initiativ och engagemang som bidrar till att göra Brunnshög hållbart – på riktigt.

2020-05-11

Wästbygg och Lansa uppför miljöbyggnad i trä i Brunnshög

Lansa Fastigheter och Wästbygg Projektutveckling har tecknat avtal om att uppföra ett unikt bostadsprojekt i Brunnshög. Fastigheten, med 82 lägenheter och en lokal, kommer att uppföras helt i korslimmat trä och är projekterad för att klara certifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Byggstart sker efter semestern.

2020-05-06

Klartecken i kommunstyrelsen i dag för byggemenskap och äldreboende

Kommunstyrelsen fattade i dag beslut om markanvisning för byggemenskap i södra Brunnshög och markreservation till LKF för äldreboende i centrala Brunnshög.

April

2020-04-17

Nytt bostadshus planeras vid Gryningsparken

Peab köper en bostadsbyggrätt av Lunds kommun för cirka 37 miljoner kronor. Det beslöt tekniska nämnden i Lunds kommun efter sitt sammanträde den 15 april.

2020-04-16

Klartecken för Lunds första byggemenskap

Lund kan få en helt ny bostadsform. Den 15 april gav tekniska nämnden klartecken för markanvisning till en byggemenskap i Brunnshög.

2020-04-06

Nu anläggs Lunds nya stora park

En stor park, motsvarande 30 fotbollsplaner, som ska fläta samman stadsmiljön med den öppna skånska slätten. I dag börjar anläggandet av Kunskapsparken – en del av den största parksatsningen någonsin i Lund.

Mars

2020-03-30

Öppet hus 2 april inställt

Inbjudan till öppet hus i vårt showroom den 2 april har gått ut till boende i Brunnshög. På grund av rådande coronasituation är detta möte tyvärr inställt.

2020-03-16

Kortfilm om Brunnshög

Förra veckan kunde Lundabor och besökare i stan se sju olika Brunnshögsbudskap på stortavlor. Nu lanserar vi även en kort film med budskap från Brunnshög.

2020-03-08

Brunnshögsbudskap på vift på stan

Under vecka 11 sprider vi sju budskap om det framtida Brunnshög på Lunds kommuns stortavlor.

Februari

2020-02-27

Miljövänlig betongstomme rest i Brunnshög

I södra Brunnshög är nu Resonas miljövänliga betongstomme på plats. Det är i västgötska Götene som betongelementen tillverkas.

2020-02-14

Entrén till centrala Brunnshög börjar ta form

Precis norr om Solbjersvägen i Brunnshög ska varierade kvarter med plats för runt 300 nya bostäder och 150 arbetsplatser växa fram. Under gårdagen beslutade byggnadsnämnden att skicka förslaget till detaljplan för området på samråd.

2020-02-10

Spårvagnarna börjar rulla lagom till lucia

Från och med den 13 december kan man börja åka spårvagn mellan Lund C och ESS. Detta står klart efter det senaste sammanträdet i den politiska styrgruppen för Spårväg Lund C–ESS.

Januari

2020-01-27

Informationsmöte för boende i Brunnshög

Lunds kommun är på plats i Brunnshög torsdagen den 30 januari för att träffa boende, berätta mer om stadsdelen och svara på frågor om Brunnshögs utveckling.

2020-01-23

Hage – en urban trädgård i Brunnshög

Grundfundamentet för Råängens projekt Hage anläggs just nu på Lunds domkyrkas mark i Brunnshög.

2020-01-10

Markanvisning till Serneke godkänd av kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen har nu beslutat att godkänna ett markanvisningsavtal till företaget Serneke gällande del av fastigheten Östra Torn 27:2. Den ligger i det område där Brunnshögstorget kommer att byggas.

2020-01-09

Resona bygger fler bostadsrätter

Innan 2019 var till ända hann Resona starta ännu ett projekt i södra Brunnshög. På fastigheten Hängmattan 3 byggs nu 27 lägenheter i det som ska bli Brf Amarillo.