Nyheter

December

2017-12-13

Framtidsspaning om matbutik i Brunnshög

"Så här äter du i framtidens storstad" är temat för senaste avsnittet av poden Matlaboratoriet. Spännande spaningar, bland annat om den planerade ICA-butiken i centrala Brunnshög.

November

2017-11-16

Arkitekter bygger unika radhus i Brunnshög

Fyra radhuslängor, sammanlagt 28 radhus, alla med ett eget unikt utseende och uttryck, och det ska vara arkitekter som är byggaktörer och fastighetsutvecklare. Det var den annorlunda utgångspunkten för sommarens markanvisningstävling i Brunnshög, som nu avgjorts.

2017-11-08

Öppet hus spred ljus i novembermörkret

Var ska skolan ligga? Hur mycket låter spårvägen? När öppnar Ica-butiken? Hur högt blir hotellet? Frågorna var många när Brunnshögsprojektet på tisdagen höll öppet hus i besöksboden vid lekplatsen i södra Brunnshög.

2017-11-07

Senaste nytt i vårt nyhetsbrev

Brunnshögs senaste nyhetsbrev summerar hösten och det aktuella läget i utbyggnaden av södra Brunnshög.

Oktober

2017-10-11

Dags att Happy Street-frossa!

Nu finns alla avsnitt av Brunnshögsdeckaren Happy Street att se på webben. Så har du inte sett dem förr kan du göra det nu - i ett svep!

2017-10-06

Högtidlig invigning av Brunnshög

I veckan invigdes utbyggnaden av Södra Brunnshög. Didrik, 6 år, tog första spadtaget tillsammans med med några av dem som ska bygga, befolka och bo granne till det som ska bli Lunds nyaste och smartaste stadsdel.

September

2017-09-12

Välkommen till virtuella Kulturnatten!

Nu vankas virtuell verklighet på IKDC och Brunnshög är där – på riktigt.

Augusti

2017-08-30

Ta en smygtitt på framtiden

Här kan du se ett smakprov på hur det ser ut i vår visualisering av framtidens bostadskvarter i södra Brunnshög.

2017-08-23

Fiskodling och forskningssamarbeten vann juryns hjärta

Hög miljöambition, spännande tekniksamarbeten och kluriga smart-city-lösningar. Det är vinnande koncept när juryn nu valt vilka byggaktörer som får möjlighet att köpa mark av Lunds kommun och bygga bostadshus i centrala Brunnshög.

2017-08-18

Kom och prata Brunnshög med oss!

Det är snart dags för årets Augustimöte om Brunnshög. Välkommen till Lunds stadshall den 29 augusti kl 17.30-19.00.

Juli

2017-07-24

Vill du starta verksamhet i Brunnshög?

Planerar du att öppna butik? Vill du flytta din frisersalong? Öppna kafé? Eller hitta nya lokaler till företagets kontor? Välkommen till Brunnshög!

2017-07-04

Se första glimten av Happy Street!

Vårens filminspelning i Brunnshög börjar ta form på klippbordet. Premiär är det först i september men redan nu kan du se en teaser för webbserien, där Marianne Mörck och Kryddan Peterson spelar huvudrollerna.

Juni

2017-06-21

Sommarens program i Brunnshög

Här kan du se det kompletta programmet för sommarens aktiviteter i Brunnshög.

2017-06-09

Nu startar sommaren i Brunnshög!

Missa inte att besöka Brunnshög i sommar! Vi bjuder på aktiviteter för alla åldrar, självklart helt utan kostnad. Först ut är sagovandring i Kojskogen, familjeträning, yoga och drakflygning.

2017-06-08

Hotellprojekt med skybar i Brunnshög

Tekniska nämnden beslutade i veckan att ge Brunnshögsprojektet i uppdrag att förhandla om försäljning av mark till byggaktören Magnolia Bostad, som planerar att bygga hotell i centrala Brunnshög.

2017-06-07

Populärt hos Peab i Brunnshög

I Peabs projekt i södra Brunnshög är redan 24 av 33 lägenheter bokade!

2017-06-02

Ny markanvisningstävling för radhus

Idag öppnar en ny markanvisningstävling för arkitektritade radhus i centrala Brunnshög. Det handlar om totalt 30 radhus som ska få individuella utseenden och bidra till en ännu mer intressant stadsbild i Brunnshög.

Maj

2017-05-31

Blir Börje Södra Brunnshögs förste invånare?

Börje Karlsson var en av drygt trettio nyfikna som på tisdagen besökte Brunnshögs 3D-modell i VR-labbet på Ingvar Kamprad Design Center på LTH. "Det var verkligen spännande att få inblick i hur det kommer att se ut", löd hans omdöme om framtidspromenaden.

2017-05-29

Brunnshög logiskt menar ministern

I en intervju med Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, i tidningen Fastighetsnytt diskuteras hur företag ska attrahera arbetskraft, hur internationaliseringen av högskolor och universitet ska gå till och hur man driver en kunskapsdriven stadsutveckling.

2017-05-12

Brunnshög lanserar hållbarhetskarta

Den här veckan är det Hållbarhetsveckan i hela Lund. Brunnshögsprojektet bidrar med att lansera en ny flik i Lunds kommuns karttjänst som visar alla spännande hållbarhetsprojekt.

2017-05-03

Kom och fläta pil i kojskogen!

Den 14 maj är du välkommen till Brunnshögs kojskog för att lära dig pileflätning tillsammans med den danske konstnären Steen Madsen.

April

2017-04-18

Promenad i virtual reality

Under arrangemanget Skåne Innovation Week deltar Brunnshögsprojektet med en promenad genom Brunnshögs framtida stadskvarter i virtual reality.

2017-04-11

Blåsigt värre för filmteamet i Brunnshög

Aprilvädret gjorde skäl för namnet när filmteamet från Tiny Lumberjack Film spelade in Happy Street i Brunnshög i veckan. Så här såg det ut bakom kameran i måndags

Mars

2017-03-29

Nu blir det filminspelning på Brunnshög

Brunnshög blir skådeplats för nytt deckardrama när Lost in Stångby-skaparna spelar in webserien Happy Street här i april. Hårdkokta hjältarna Hansson och Persson spelas av självaste Marianne Mörck och Kryddan Peterson.

2017-03-28

Brunnshög arena för världens största lågtemperaturnät

Värmande busskurer och isfria cykelbanor kan bli verklighet när Kraftringen bygger världens största lågtemperaturnät på Brunnshög.

2017-03-14

Smart stad är målet med ny markanvisning

Forskning i framkant är basen när vi bygger Brunnshög. I den nya markanvisningstävlingen premieras projekt som siktar högt när det gäller innovativa lösningar för en smart och användargenererad stad.

2017-03-09

Sony satsar i Brunnshög

Brunnshög blir hem för Sonys nya satsning på IOT, Internet of Things, då affärsområdet IOT Business Group får sin europeiska bas på anläggningen i Lund.