Sommarkul i Brunnshög

10 juni, 2019

Sommaren närmar sig och så även sommaraktiviteterna i Brunnshög. Den här gången står humlesafari och pilflätningsworkshop på schemat. Så fram med kalendern och boka in följande datum:

Pileflätning14 juni 10.00–15.00: Pilflätningsworkshop.

Barn och unga i åldrarna 7–15 år är välkomna till Kojskogen i Brunnshög för pilflätningsworkshop med tema insekter i staden. Pilekonstnären Steen Madsen lär ut hur man flätar pil och forskarna Anna och Carlos från Lunds universitet berättar om insekter, pollinatörer och hur man bygger sitt eget insektshotell.

Klockan 12.00 tänder vi grillen och bjuder på korv med bröd. Ta med vatten och oömma kläder. Allt material och verktyg finns på plats.

Föranmäl dig här.

 

 

Humleexpert Göran Holmström20 juni 11.00–12.00: Humlesafari

Häng med Göran Holmström, expert på humlor och vilda bin, på en guidad tur bland Brunnshögs surrande invånare. Vi samlas vid Kojskogen i Brunnshög. Oömma kläder och bekväma skor rekommenderas.

 

 

 

 

 

 

Brunnshögsodlare30 juni 11.00–13.00: Tre Brunnshögsodlare

Tre Brunnshögsodlare bjuder in till en förmiddag med fokus på trädgård och natur. Tillsammans tar vi en rundtur bland odlingslotterna, vi får veta hur det är att odla på Brunnshög och hur det går till att hålla höns tillsammans. Vi får tips på lämpliga blommor att odla för humlor, bin och fjärilar och kikar in i det stora växthuset. Kanske får vi några smakprov på det som odlas? Samling vid växthuset, Utmarksvägen.

 

 

 

Vi ses i Brunnshög i sommar!