Ny mötesplats i Brunnshög

11 november, 2019

Brunnshög växer nu fram i hög fart och mängder av intressanta samarbetsprojekt pågår kring utvecklingen av denna nya stadsdel. Alla Lunds kommuns bolag samarbetar här med saker som framtidens boende, energilösningar, avfallsfrågor och mobilitet.

I dagarna invigs ett gemensamt showroom, där samarbetet kan visas upp för besöksgrupper. Lokalen, som ligger på Odarslövsvägen 20, delas av Lunds kommun, Kraftringen, LKP och LKF. Tidigare huserade spårvägsprojektet i samma moduler.

Härifrån ser man alla byggnationer som just nu pågår i södra Brunnshög, och precis utanför fönstret schaktar Skanska för att göra byggator inför byggnation av centrala Brunnshög. Just här, där Brunnshögstorget kommer att ligga om några år, tar vi nu emot besökare och pratar om framtidsstadsdelen Brunnshög.

– Längre fram kan det bli utställningar som är öppna även för Lundaborna, säger Charlotte Mönnich Jung, kommunikationsansvarig i Lunds kommuns Brunnshögsprojekt.

Möblerna är till stor del återvunna från andra verksamheter i kommunen, och utvalda så att det lätt går att möblera om beroende på tillfälle och sällskapets storlek.

Interiörbild från vårt showroom i Brunnshög. Interiörbild från vårt showroom i Brunnshög. Interiörbild från vårt showroom i Brunnshög. Interiörbild från vårt showroom i Brunnshög.