Ny broschyr om Brunnshög

11 oktober, 2019

En helt ny stadsdel håller på att växa fram i nordöstra Lund. Vilka visioner finns för Brunnshög? Det kan du läsa om i vår nya broschyr.

Omslag till ny broschyr med Brunnshögs vision.Alla pratar om en smartare och mer hållbar framtid. I Brunnshög skapas den. Och den skapas runt människorna som ska bo där, med deras framtida behov i fokus. När området är fullt utbyggt om 30–40 år räknar man med att omkring 40 000 människor kommer att arbeta och bo där.

Brunnshög ska göra Lund ännu bättre. Redan idag är staden en av världens främsta universitetsstäder. Innovationer som mobiltelefonen, den konstgjorda njuren och bluetoothtekniken har sin hemort här, och Lund har en oomtvistad identitet som kunskaps- och innovationsstad.

Ambitionerna för Brunnshög är exceptionellt höga. Det ska bli världens bästa forsknings- och innovationsmiljö. Men det ska också bli ett skyltfönster för hållbart svenskt stadsbyggande i världsklass, en stadsdel där planeringen genomsyras av klokskap och ansvarstagande för kommande generationer. Hela Brunnshögs dna genomsyras av hållbarhet, med ett starkt ansvarstagande för kommande generationer. I Brunnshög möter du framtiden. Du tror på den för att du lever den.

Relaterad information