Brunnshög & Skåne Innovation Week

27 maj, 2019

Just nu äger Skåne Innovation Week rum. Brunnshögsprojektet har varit med – och bjudit in till två olika evenemang.

Hur bygger vi Brunnshög hållbart? På torsdagskvällen anordnade Lunds kommun och Sveriges Arkitekter Skåne ett event på ABAR på Form/Design Center i Malmö.  

Först pratade Eva Dalman och Christian Wilke från Brunnshögsprojektet generellt om Brunnshög, dess arkitektur och vilka stadsbyggnadsidéer man drivs av när framtidens stad ska byggas. Efter det pratade arkitektkontoren Testbedstudio och Förstberg Ling om arkitektradhusen i Brunnshög. Arkitektradhusen var ett resultat av att Lunds Kommun ville hitta nya grepp och aktörer i arbetet med markanvisningar - för att utveckla Brunnshög till en intressant blandstad. Genom arkitektradhusen lät man arkitekter, inte traditionella byggaktörer, tävla om byggrätter. Resultatet blev fyra radhuslängor, sammanlagt 28 radhus, alla med ett eget unikt utseende och uttryck. 

På fredagen bjöd Brunnshögsprojektet in till guidade turer i stadsdelen. Fokus för turen låg på Brunnshögs visioner, dess spännande arkitektur och hur stadsutveckling kan kopplas till innovation.

ABAR
Eva Dalman & Christian Wilke från Brunnshögsprojektet. 

ABAR
Testbedstudio på ABAR.